Paikallisuutiset

Ajan teemat nostetaan pöydälle – Rotarien tulevaisuusseminaarin listalla Eurooppaa, taloutta, tuulivoimaa ja ruokaa

Rotaryklubi Pietarsaari-Mässkärin puheenjohtaja Erkki Salmu ja sihteeri Osmo Ojala ovat tyytyväisiä tulevaisuusseminaarien tähänastisiin kokemuksiin.  - Jatkoakin ilmeisesti seuraa.
Rotaryklubi Pietarsaari-Mässkärin puheenjohtaja Erkki Salmu ja sihteeri Osmo Ojala ovat tyytyväisiä tulevaisuusseminaarien tähänastisiin kokemuksiin. - Jatkoakin ilmeisesti seuraa. Kuva: Pentti Höri

Eurooppalaiset puheenaiheet, talouden näkymät, tuulivoiman mahdollisuudet ja elintarviketeollisuuden tulevaisuus ovat tapetillla Rotaryklubi Pietarsaari–Mässkärin järjestämässä tulevaisuusseminaarissa Pietarsaaressa lokakuussa.

Järjestyksessään toisen Määränpäänä huominen -seminaarin alustajat ovat alansa kärkiasiantuntijoita.

– EU:ssa ovat meneillään aikamoiset keskustelut aina brexitistä oikeusvaltioperiaatteisiin. Halusimme saada mahdollisimman kovatasoisen henkilön kertomaan, mihin Eurooppa on oikeasti menossa. Siksi alueen pohjalainen meppi Miapetra Kumpula valikoitui alustajaksi, Rotaryklubin sihteeriOsmo Ojala kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskustelua hän uskoo varmasti syntyvän, sillä noina viikkoina EU-komissio vaihtuu, europarlamentti on aloittanut ja Suomi jatkaa EU:n puheenjohtajamaana.

Osuuspankin pääekonomisti Reijo Heiskanen puolestaan edustaa johtavaa suomalaista asiantuntemusta kertoessaan talouden ajankohtaisista näkymistä.

Ilmastokeskustelu nousee pöydälle, kun Prokon Wind Energy Finland Oy:n maajohtaja Michael Sandberg tuo seminaariin näkemyksiä tuulivoimasta ja sen mahdollisuuksista.

Iltapäivän lopuksi Snellman Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtaja Roland Snellman luotaa elintarviketeollisuuden tulevaisuutta ja tuo samalla paikallista näkökulmaa päivän aiheisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uutena elementtinä ohjelmassa on mahdollisuus vapaaseen keskusteluun alustusten jälkeen, Ojala huomauttaa.

Hänen mukaansa tähän astiset kokemukset tilaisuuksista ovat niin hyvät, että samalla konseptilla luultavasti jatketaan ensi vuonnakin.

Seminaari järjestetään 7. lokakuuta Kaupunginhotellin Malm-kabinetissa.

– Se on kaikille osallistumismaksun maksaneille avoin, kaksikielinen tilaisuus. Viime vuonna paikalla oli lähes 60 osanottajaa, nyt lippuja on myyty ennakkoon jo 40–50 kappaletta, klubin puheenjohtajaErkki Salmu toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maksuilla rotaryklubi kerää varoja nuorisovaihtotoimintaan.

Vuoden kuluttua syksyllä joku pietarsaarelainen lukio-oppilas lähtee järjestön tuella vuodeksi vaihtoon toistaiseksi nimeämättömään kohdemaahan.

Vastavuoroisesti Pietarsaareen saapuu vaihto-oppilas muualta. Nuorten perheet vastaavat matkakustannuksista ja vakuutuksista, ja vastaanottomaan rotaryt huolehtivat muista juoksevista kuluista.

Vaihto-oppilaat asuvat isäntäperheissä.

Määränpäänä huominen

tulevaisuusaiheinen seminaari Pietarsaaren Kaupunginhotellissa 7.10. klo 12–18.30

järjestäjänä Rotaryklubi Pietarsaari Mässkär

osallistumismaksu 75 euroa, tuotto käytetään nuorisovaihdon hyväksi

alustajina europarlamentaarikko Miapetra Kumpula, OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen, tuulivoimayhtiä Prokonin maajohtaja Michael Sandberg ja Snellman Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Roland Snellman

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä