keskiviikko 22.1.2020 | 14:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Autoilija ei totellut poliisin pysäytysmerkkiä – hurja takaa-ajo Pietarsaaren keskustassa: "Lähes kahdella pyörällä mentiin"

Pentti Höri, Tapani Postila Pietarsaaren Sanomat
Pe 2.8.2019 klo 15:46 [päivitetty pe 22:34]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pietarsaaren ydinkeskustan tuntumassa nähtiin perjantaina alkuiltapäivästä takaa-ajotilanne, jossa poliisi koetti tavoittaa suurella nopeudella pakenevaa tummaa henkilöautoa. Takaa-ajo päättyi kuljettajan pidättämiseen myöhemmin Majaniemessä.

– Huomasin tilanteen ollessani itse autolla liikkeellä. Tumma auto kaahasi lujaa ensin uimahallilta päin Etelänummikatua kohti vesitornia ja poliisit tulivat perässä. Hetkeä myöhemmin näin saman auton tulevan Puutarhakatua vastakkaiseen suuntaan, kertoi tapauksen silminnäkijä, pietarsaarelainen mies, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

– Puutarhakadulta auto kääntyi kovassa vauhdissa Parenteesille ja jatkoi todella lujaa Pedersören kirkon suuntaan. Siinä mentiin lähes kahdella pyörällä. En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa, ja vielä kaupungin keskustassa, mies kertoo.

– Joku auto oli yritetty pysäyttää keskustan alueella, mutta se oli lähtenyt karkuun. Tällä hetkellä ilmeisesti kuljettaja on jättänyt auton, mutta häntä etsitään yhä, viestintävastaava Mikael Appel Pohjanmaan poliisista kertoi Pietarsaaren Sanomille klo 15.30 vaiheilla.

Taka-ajoon osallistui useita poliisin ajoneuvoja. Poliisi sai nopeasti kiinni auton jättäneen kuljettajan Majaniemessä. Poliisi etsi kuskia usean partion sekä poliisikoiran voimin. Poliisi ei tiedottanut tai kertonut vielä alkuillan aikana tarkemmin tapauksesta.

Juttua päivitetty klo 19.25 tiedolla, että kuljettaja saatiin kiinni

#