lauantai 15.5.2021 | 12:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soittajien autohuolet vievät Rakkauden autokorjaamoon

Lappajärven kesäteatterilla entiset kujeet mutta tontti ennallaan.

Pe 15.6.2018 klo 08:00

LAPPAJÄRVI

Miksi ihmeessä kylän nimi on juuri Jormala? Miksi lähes kaikki Jormalan kyläläiset ovat samannäköisiä? Kuka on Reiska? Ja onko hänellä ehkä jotain osuutta asiaan? Ehkä Reiska on kova kundi alallaan, mutta eivät tanssibändi Trio Kasanoovankaan soittajat ihan turhia poikia ole. Soittajien auto sattuu hajoamaan juuri Jormalan kohdalla, ja auttavan kätensä ojentavat Kari Takalo ja hänen tyttärensä Aurora autokorjaamoineen.

Rasvamontussa pidetään Tartu Hittiin -talent-kisa, ja soittajat jättävät pikkukylään ehkä ikuisen jalanjälkensä.

Kesäteatteri Lappajärvellä ei enää esiinny Halkosaaren kesäteatterina, sillä teatteria luotsaavat nyt uudet yrittäjät uudella nimellä. Vetovastuussa on nyt Seinäjoella vaikuttava äänentoistoalan ammattilainen Kristian Hyyppä, jolle Halkosaaren kulissit ovat tuttuja hänen vietettyään useita iltoja nappulapöytänsä takana vastaamassa muun muassa äänentoistosta.

– Teatteriasioissa olen maallikko, joten ne on parasta jättää ammattilaisille. Esitystekniikasta vastaavana olen kyllä toiminut, mutta näinkin pienessä teatterissa tekninen ja taiteellinen henkilöstö voivat pysyä omalla reviirillään. Varsinkin, kun joukossa on raskaan sarjan ammattilaisia.

Taiteellinen vastuu sopiikin huoletta jättää ammattilaisiille, sillä Halkosaaren näyttämöllä nähdään sekä musiikin että teatterin parissa ansioituneet Heikki Silvennoinen ja Sami Hintsanen. Naisenergiaa edustaa Viivi Pumpanen, joka on rakentanut uraa radion, teatterin ja juontokeikkojen maailmassa. Ansiot teatterin parissa eivät ole aivan vähäiset, sillä työmaana on nyt Linnanmäen yleisömagneetti Uusi Iloinen Teatteri.

Edellä mainittujen lisäksi Halkosaressa nähdään ammattinäyttelijät Ville Pusa ja Jani Karvinen. Esityksen musiikillinen anti rakentuu isojen kotimaisten nimien varaan, joita ovat Juha Tapio, Anssi Kela, J. Karjalainen, Kaija Koo, Jenni Vartiainen ja Suvi Teräsniska. Eikä tässäkään vielä kaikki, sillä pusikosta saattaa ilmestyä tuttu tai vähemmän tunnettu sketsihahmo.

Rakkauden autokorjaamo sai ensi-iltansa Turussa kesällä 2017 Samppalinnassa ja hurmasi täydet katsomot. Näin tapahtui myös Lappajärvellä kesällä 2017, ja tänäkin vuonna lippujen ennakkomyynti rikkoi 3 500 rajan jo kesäkuun alussa. Esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Otus-Tuotanto Oy. Esitykset alkavat 18. heinäkuuta.

Jukka Iiskonmäki

ps@pietarsaarensanomat.fi

Ehkä Reiska on kova kundi alallaan, mutta eivät tanssibändi Trio Kasanoovankaan soittajat ihan turhia poikia ole.

#