Paikallisuutiset

Maastopyöräilyrata voidaan toteuttaa tänä vuonna – myös Pietarsaaren koirapuiston aitaa korotetaan

Pasi Korva oli rakentamassa Pietarsaaren koirapuiston aitausta reilut viisi vuotta sitten. Nyt aitoja aiotaan korottaa käyttäjäpalautteen perusteella – isot koirat ylittävät esteen vaivatta. Kuva: Arkisto / Pentti Höri

Vanhan kaatopaikan rinteelle puuhattava maastopyöräilykeskus sai Pietarsaaren tekniseltä lautakunnalta vihreää valoa siinä mielessä, että hankkeen toteuttamiseen varattiin 60 000 euroa tälle vuodelle. Määräraha on tosin ehdollinen ja sen käyttö edellyttää, että hankkeeseen myönnetään valtionavustusta.

Kunnallisteknisessä käyttösuunnitelmassa jaettiin 1,9 miljoonan euron potti useiden eri hankkeiden kesken.

Hinnaltaan arvokkain, noin puoli miljoonaa euroa vaativa hanke on Pietarinpuistikon länsipuolen rakentaminen uusine kevyen liikenteen väylineen. Itäpuoli on ollut työn alla viime vuoden lopulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Itärannantien perusparannukseen kuluu lähes saman verran rahaa. Tänä vuonna on tarkoitus toteuttaa väylä sorapintaisena Luodontielle saakka. Päällysteen ja reunakivet tieosuus saa vuonna 2025.

Jaakonkadun ja Luutavuorenkadun risteys kiertoliittymineen valmistuu tänä vuonna. Aikaisen talven takia kesken jäänyt Jaakonkadun remontti saatetaan niin ikään loppuun.

Alholmintieltä rakennetaan uusi liittymä KWH:n tehtaalle. Myös vanhaa Wärtsilää vastapäätä olevalle liiketontille rakennetaan Ratapihankuja-niminen kadunpätkä.

Vanhan sataman koirapuiston aitaus uusitaan. Aidan nykykorkeus on noin metrin, mikä on havaittu liian matalaksi. Reippaammat koirat loikkivat sen yli vaivatta. Uudesta aidasta tulee parimetrinen, ja vanha aita voidaan käyttää jossakin toisaalla uudelleen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä