MAINOS

Ergonominen työympäristö toimistolle

MAINOS -

Luomalla optimaalisen työympäristön työpaikallesi, voit parantaa työteon mielekkyyttä sekä tehokkuutta. Tästä syystä työympäristön ergonomiaan ja viihtyvyyteen, on syytä kiinnittää huomiota. Työterveys on aihe, joka on merkityksellinen yhä useammalle työntekijälle, ja työergonomia työpaikalla onkin asia, joka vaikuttaa merkittävästi työhyvinvointiin. Optimaalinen työympäristö tekee työpaikastasi kiinnostavan työmarkkinoilla, ja mahdollistaa sen, että työntekijät pysyvät tyytyväisinä.

DPJ-workspace on Pohjoismaiden suurimpia toimistokalusteiden jälleenmyyjiä, joka on tunnettu laajasta valikoimastaan tyylikkäitä ja pitkäikäisiä toimistokalusteita. Tämä artikkeli esittelee konttorin tärkeimmät kalusteet, sekä vinkit siihen miten juuri teidän toimistolle saadaan luotua mahdollisimman viihtyisä ja ergonominen työympäristö, joka tukee työntekijöitä kohti terveellisempää työarkea.

Työtuolit

Työtuolit ovat ehkä se kaikkein tärkein kaluste toimistolla. Työtuoleja valittaessa, on syytä ymmärtää että eri istujille sopivat mahdollisesti erilaiset tuolit. Siinä missä monilleergonominen toimistotuoli on ehdottoman paras vaihtoehto, toisille sopii paremmintasapaino- tai satulatuoli. Työtuoli on istumatyöläisen käytössä usein monta tuntia päivässä, ja tämän johdosta tuoleihin kannattaakin investoida.

Työpöydät

Työpöydän valinnassa on syytä huomioida ergonomia. Säädettäväsähköpöytä mahdollistaa ergonomisemman työskentelyn, sillä pöydän pystyy säätämään istuma- ja seisomatyöhön sopivalle korkeudelle. Sähköpöydän ansiosta työntekijät saavat työskennellä juuri heille parhaiten sopivalla korkeudella, tuoden tietynlaista vapautta työasennon yksilöintiin. Säädettävä työpöytä sopii myös avotoimistoihin, jossa pöytiä käyttää useampi eri työntekijä.

Työympäristön akustiset ratkaisut

Työpaikan akustiikasta on tullut konttorisisustuksen tärkeimpiä elementtejä avokonttoreiden yleistymisen myötä. Erilaisilla seinäkkeillä ja tilanjakajilla toimiston melutasoa pystytään vaimentamaan niin, että työpaikalla säilyy työrauha. Hyvä äänieristys työpaikalla vähentää työnteon aiheuttamaa meluhaittaa, ja vähentää jopa työtekijöiden stressiä. Useintilanjakajat toimivat myös sisustuksellisina ratkaisuina, jakaen työtiloja ja tuoden tarvittaessa tiettyä yksityisyyden tuntua. 

Kokouskalusteet

Neukkarin suunnittelussa on syytä huomioida millaisessa käytössä tila on päivittäin. Jos kokoustila on yksinomaan kokous- ja koulutuskäytössä, on syytä kiinnittää huomiota siihen, että pöytätilaa, sekä istumapaikkoja on riittävästi. Hyvässä neukkarissa on huomioitu myös elektroniset ratkaisut kuten pistorasioiden sijainti ja näytöt, sekä visuaaliset elementit kuten kirijoitustaulut. Jos neukkari on monipuolisessa käytössä tai työpaikallanne on tarvetta erilaisiin konferenssi- ja messutapahtumien kalusteratkaisuihin, taittotuolit jataitettavat pöydät voivat olla tarvittava lisäratkaisu, jotka on helppo ja kätevä varastoida. 

Laatu ja takuu

Toimistokalusteita hankkiessa on syytä luottaa laatuun. Jälleenmyyjät, jotka tarjoavat laadukkaita kalusteita, takaavat usein myös pidempiä, usean vuoden takuita tuotteilleen. Laadukkaista toimistokalusteista saa usein maksaa kerralla enemmän, mutta ajan myötä ne tulevat edullisemmaksi monivuotisuutensa johdosta.