Paikallisuutiset

Yrityskiinteistön lainasta sanailtiin valtuustossa

Elinkeinopolitiikan panostukset nähtiin myös kannattavina sijoituksina.

Maanantain kaupunginvaltuustossa harvat asiat päätettiin melko joutuisassa aikataulussa. Kesken käsittelyä olevien aloitteiden lista sekä lihatalo Snellmanin laajennustarpeisiin laadittu asemakaavan muutos hyväksyttiin.

Jonkin verran keskustelua herätti kiinteistöosakeyhtiö Rautatienkatu 22 - 23:lle myönnettävä puolen miljoonan euron laina ja sen korko, kaksi prosenttia.

Kiinteistöyhtiö on kaupungin täysin omistama, ja sinne ollaan remontoimassa toimitiloja Pietarsaareen muuttavalle yritykselle, joka tulee tiloihin vuokralle. Jo aiemmin kaupunki on myöntänyt samaan tarkoitukseen miljoonan euron lainan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pro Pietarsaaren valtuutettu Marita Salmu piti hyvänä, että Pietarsaareen saadaan uusia yrityksiä, mutta hänen mukaansa sen ei saa maksaa kaupungille mitä tahansa. Hän piti lainasta perittävää korkoa turhan alhaisena, missä piilee riski kaupungin joutumisesta maksumieheksi korkojen noustessa.

– Olemmeko olleet yhtä höveleitä tarjoamaan tällaista muille yrityksille, jotka ovat yrittäneet asettua Pietarsaareen? Pitää olla aika hyvät perusteet, että yhdelle vuokralaiselle tarjotaan valmiiksi remontoidut tilat, jos sitä ei pystytä tarjoamaan kaikille. Ja jos tarjotaan, kuinka monta kertaa joudumme antamaan tällaisia halpoja lainoja, Salmu kyseli.

Hän ei kuitenkaan tehnyt asiassa vastaehdotusta. Vasemmistoliiton Jarmo Ittonen näki, että toimenpide on juuri sellaista elinkeinopolitiikkaa, joka kuuluu nykyisin kunnan tärkeimpiin tehtäviin.

– Korkoprosentti on tässä toissijainen, kun yritys tuo niin paljon muuta tuloa ja hyvinvointia kaupunkiin. Näen, että meidän tulee edelleen aktiivisesti tehdä tämänsuuntaista politiikkaa. Jos se vähän alkupanostuksena kaupungille maksaa, se yleensä tulee lähivuosina takaisin moninkertaisena, Ittonen vastasi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asia hyväksyttiin lopulta yksimielisesti.

Valtuutettu Ida-Marie Jungell ehdotti aloitteessaan, että Pietarsaaren Vanhan sataman uimarannalle järjestettäisiin vammaisystävällinen uimamahdollisuus. Kuva: Pentti Höri

Kokouksessa jätettiin muutamia valtuustoaloitteita. Keskustan Juha Konttila esitti, että tulevassa kaavoituksessa Fäbodaan luotaisiin mahdollisuuksia sekä majoitus- että ravintolapalveluille.

Rkp:n Ida-Marie Jungell ehdotti aloitteessaan, että Vanhaan satamaan järjestettäisiin vammaisystävällinen uimamahdollisuus ramppeineen.

Vihreiden Anni Teerikangas jätti aloitteen, jonka mukaan Pietarsaaren tulisi liittyä vainottuja kulttuurintekijöitä puolustavien kaupunkien ICORN-verkostoon.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä