Kotimaa

Ympäristöministeriö myönsi avustuksia vihreän siirtymän investoinneille - Pietarsaaren kaupungille 189 000 euroa

Aurinkopaneeleita omakotitalon katolla Helsingissä. Kuva: Markku Ulander

Ympäristöministeriö on myöntänyt yhteensä reilut 1,3 miljoonaa euroa avustuksia 15 kunnalle ja 7 maakunnan liitolle vihreän siirtymän investointihankkeita edistäviin selvityksiin ja kaavoitukseen.

Avustusta myönnettiin esimerkiksi biokaasulaitokseen, suuren kokoluokan aurinko- ja tuulivoimatuotantoon, vihreään vetyyn ja usean vihreän teknologian yhdistäviin teollisuusalueisiin. Hankkeiden tulee noudattaa ”ei merkittävää haittaa” -periaatetta (Do No Significant Harm).

Keski-Pohjanmaan seudulle määrärahoja myönnettiin Pietarsaareen, Pyhäjärvelle, Reisjärvelle, Uuteenkaarlepyyhyn sekä Pohjois-Pohjanmaan liitolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupunki sai 189 228 euroa kaupunkisuunnittelun vihreään siirtymän mahdollistamiseksi. Uudenkaarlepyyn kaupungille myönnettiin 36 680 euroa Frillmossenin teollisuusalueen länsiosan asemakaavalle. Pohjois-Pohjanmaan liiton Pohjois-Pohjanmaan energia- ja ilmastovaihemaakuntakaavalle myönnettiin 42 000 euroa.

Pyhäjärven kaupungille myönnettiin tukea teollisuuspuisto Olkkosen kaavoitukseen ja lupamenettelyihin. Summa on 82 880 euroa. Reisjärvi sai avustusta bio- ja kiertotalousalueen kaavoitukseen ja siihin liittyviin selvityksiin. Summa on 42 000 euroa.

Ympäristöministeriö avaa seuraavan avustushaun tämän vuoden aikana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä