Paikallisuutiset

"Ymmärrän täysin voimaan tulevat rajoitukset, mutta kyllä harmittaa", sanoo Pietarsaaren Kaupunginhotellin johtaja Jaakko Kuusisto – Ravintolat kiinni sunnuntaista lähtien muun muassa Pietarsaaressa kello 23.00, anniskelu loppuu 22.00

Lisäkiristykset koskevat viittä aluetta, joilla koronavirusepidemia on vähintään kiihtymisvaiheessa

Se harmittaa, että me täällä Pietarsaaressa olemme kantaneet vastuuta, hoitaneet valvonnan sekä hygienian erittäin hyvin. Kuitenkaan samoin ei ole toimittu Vaasassa, sanoo Jaakko Kuusisto Pietarsaaren Kaupunginhotellista.
Se harmittaa, että me täällä Pietarsaaressa olemme kantaneet vastuuta, hoitaneet valvonnan sekä hygienian erittäin hyvin. Kuitenkaan samoin ei ole toimittu Vaasassa, sanoo Jaakko Kuusisto Pietarsaaren Kaupunginhotellista. Kuva: Kristian Sundqvist

Pietarsaari

Perhe- ja peruspalveluministeriKrista Kiuru (sd.) kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa, että ravintoloiden rajoituksia kiristetään jo tällä viikolla.

Lisäkiristykset koskevat viittä aluetta, joilla koronavirusepidemia on vähintään kiihtymisvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueet ovat Uusimaa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi ja jo leviämisvaiheeseen siirtynyt Pohjanmaa.

Näillä alueille ravintolat suljetaan ensi sunnuntaista alkaen kello 23. Anniskelu loppuu kello 22. Asiakkaita ravintolat saavat näillä alueille ottaa vain puolet kapasiteetistaan. Koronatilannetta tarkastellaan säännöllisesti, ja sen parantuessa aukiolot laajenevat.

– Ilman muuta koronavirusepidemian siirryttyä leviämisvaiheeseen meidänkin alueellamme rajoitukset ovat täysin ymmärrettäviä. Se harmittaa, että me täällä Pietarsaaressa olemme kantaneet vastuuta, hoitaneet valvonnan sekä hygienian erittäin hyvin. Kuitenkaan samoin ei ole toimittu Vaasassa, suoraan sanottuna ärsyttää ihan suunnattomasti. Nyt joudumme kärsimään kaikki. Suurta huolta kannan myös henkilökuntamme jaksamisesta, kertoo Pietarsaaren Kaupunginhotellin operatiivinen johtajaJaakko Kuusisto.

Korona on tuonut äärettömän suuret haasteensa mukanaan koko majoitus- ja ravintola-alalle. Korona-aallon toinen tuleminen on ollut usealla alan toimijalla mielessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Osasin korona-aallon toiseen tulemiseen ja rajoitusten mahdolliseen palaamiseen henkisesti varautua. Minua kummastuttaa kuitenkin se, että kuinka huonosti valtiovalta tai THL on "toiseen aaltoon" varautunut. Kevääseen verrattuna nyt on ollut aikaa valmistautua ja varautua, silti tuntuu siltä, että heillä ei ole olemassa varasuunnitelmia tai valmiita toimintasuunnitelmia, puuskahtaa Kuusisto.

Pietarsaaren Kaupunginhotellilla varauskirja on lähiviikkojen ajan täynnä. Alkava UPM Pietarsaaren huoltoseisokki käynnistyy maanantaina ja kestää noin kolmisen viikkoa. Sen ajan ainakin väkeä hotellille riittää. Myöskään se ei hirvitä, että ravintolaan saa ottaa asiakkaita vain puolet kapasiteetistaan.

– Meillä on kaikeksi onneksi niin suuret tilat, ettei turvavälien pitäminen ole hankalaa. Tietysti se hankaloittaa ruokaravintolan toimintaa, että anniskelu loppuu jo kymmeneltä. Suurempi katastrofi nämä rajoitukset kuitenkin ovat alueen pienille pubeille, harmittelee Jaakko Kuusisto.

Ravintolarajoituksista on tarkoitus päättää perjantaina 9.10. ja rajoitukset tulevat näillä näkymin voimaan sunnuntaina 11.10. kello 0.00.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muita alueita koskevat ravintolarajoitukset otetaan käyttöön tänään torstaina koko maassa. Anniskelu täytyy lopettaa jo kello 24 ja ravintolat on suljettava kello yhteen mennessä yöllä.

Jos epidemia on alueella perustasolla, rajoitukset eivät koske ravitsemisliikkeen asiakasmääriä.

Yleiset hygieniamääräykset pysyvät nykyisellään.

Ravintolarajoitusten pykälä on voimassa lokakuun loppuun, mutta sen jatko yli vuodenvaihteen on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä