Paikallisuutiset

Yli 50 hengen tilaisuuksia ei tule järjestää – myös Pietarsaaren seudulle vahvat suositukset kokoontumisrajoituksista

FF Jaro jakoi katsojille kasvomaskeja viime sunnuntain KPV-ottelussa.
FF Jaro jakoi katsojille kasvomaskeja viime sunnuntain KPV-ottelussa. Kuva: Fredrik Aaltonen

Pietarsaari

Vaasan sairaanhoitopiiri antoi tiistaina uusia suosituksia Pohjanmaan alueelle. Uusi vahva suositus on nyt, ettei koko Pohjanmaan alueella järjestettäisi yli 50 hengen tilaisuuksia 25.10. saakka.

Pietarsaaren seutu eli Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Pedersöre ja Luoto kuuluvat Vaasan sairaanhoitopiiriin, joten suositukset ovat voimassa myös näissä kunnissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensi viikolla vietettävän syysloman lähestyessä kansalaisia halutaan muistuttaa myös sosiaalisten kontaktien rajoittamisen tärkeydestä ja tarpeettoman matkustelun välttämisestä.

Vaasan sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Keskiviikkona 7.10. positiivisten näytteiden kokonaismäärä oli 334. Kahden viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden on piirin alueella 136 ja Vaasassa jo 330, mikä kertoo tilanteen todellisesta vakavuudesta.

Positiivisten näytteiden osuus on yli 11% ja tartuntojen päivittäinen kasvunopeus yli 10%. Positiivisten näytteiden suuresta määrästä johtuen on tartuntaketjujen jäljittäminen osoittautunut varsin työlääksi ja aikaa vieväksi tehtäväksi. Suurin osa tartuntaketjuista ei olekaan selvillä. Tartunnan saaneista valtaosa on nuoria aikuisia.

Leviämisvaiheeseen siirtyneessä Vaasan sairaanhoitopiirissä toivotaan nyt, että perjantaista 2.10. alkaen alueelle annetut ja sunnuntaina 4.10. täydennetyt vahvat suositukset alkavat tehota ja niiden avulla koronavirusepidemian leviäminen alueella saadaan hallintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vahva suositus jättää yli 50 hengen tapahtumat järjestämättä on Pohjanmaalla voimassa 25.10. saakka, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen. 6.10. annettu vahva suositus on, että yli 50 hengen tilaisuuksiin ei myöskään osallistuttaisi. Jokainen voi ehkäistä tartuntojen leviämistä välttämällä joukkotapahtumiin osallistumista.

Työpaikoille suositellaan taukojen porrastusta ja suojaetäisyyksien pitämistä sekä kasvomaskien käyttöä jo aikaisemmin annetun suosituksen mukaisesti.

Syyslomaa vietetään Pohjanmaalla ensi viikolla eli viikolla 42. Lomaa viettäviä alueen asukkaita halutaan muistuttaa suosituksista, joilla koronavirusepidemian leviämistä voidaan estää.

Lomatekemisiä kannattaa keskittää nyt mahdollisimman paljon kotiympäristöön ja nauttia ajasta perhepiirissä. Sosiaalisten kontaktien määrää on suositeltavaa rajoittaa ja tarpeetonta matkustelua välttää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kasvomaskeja (suu-nenäsuojaimia) suositellaan pidettävän aina mukana ja helposti saatavilla, jolloin suojain voidaan ottaa käyttöön aina tarvittaessa. Ensisijaisesti jokainen kansalainen hankkii itse kasvomaskinsa. Alueen kunnat ovat kukin järjestäneet omilla käytännöillään kasvomaskien jakelun vähävaraisille.

Tärkeää on, että asukkaat jäävät kotiin lievienkin hengitystieoireiden ilmaantuessa. Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita ja tuntemuksia, tee taudin oirearvio verkossa Omaolo.fi.

Tarvittaessa ota yhteys omaan terveysasemaan puhelimitse virka-aikana tai virka-ajan ulkopuolella numeroon 116 117, missä päätetään tarvittavista jatkotoimista. Koronavirusepidemian rajussa kiihtymisvaiheessa on tärkeää, että oireiden kanssa ei odotella vaan toimitaan yllä kuvatulla tavalla, jotta aika mahdolliseen koronavirustestaukseen järjestyy nopeasti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä