Paikallisuutiset

Yksitoista vuotta täyteen Allegro-korttelissa

Syntymäpäivää juhlistetaan koko viikon kestävällä festivaalilla.

Viva Allegro on koko Campus Allegron syntymäpäivä, jota vietetään parhaillaan festivaalin merkeissä 17. maaliskuuta saakka. Festivaalin aikana kaikki Campus Allegron oppilaitokset tekevät yhteistyötä ja juhlistavat kampuksen syntymää omien ohjelmanumeroiden myötä, tiedotteessa kerrotaan.

Viikon ohjelma edustaa kampuksen eri koulutuksia sisältäen taidetta, kulttuuria ja yritystoimintaa. Kenneth Bambergin taidenäyttely "The Sauna Odyssey (Ralf)" on auki koko viikon aikana White Boxissa. Novian barokkilaulajat esittävät Georg Friedrich Händelin ooppera-aarioita ja -duettoja keskiviikkona 13.3 Schaumansalissa. Tämä esitys on Monica Groopin mestarikurssin päätöskonsertti. Torstain14.3 aikana järjestetään Rotundassa seminaari julkisen taiteen roolista kaupunkien vetovoimassa. Seminaariin kuuluu paneelikeskustelu sekä puheenvuoroja Mänttä-Vilppulan kulttuuripäällikkö Antti Korkalta, taidekoordinaattori Eljas Suvannolta sekä taidekonsulttiyhtiön koordinaattori Heini Orelliltä.

Torstain aikana Centria-ammattikorkeakoulun Allegro Ink tarjoaa myös erilaisen työympäristön kun yksi luentosaleista toimii "open hub:na". Samana päivänä on mahdollista osallistua Tietoturvan ensiapuklinikkaan sekä paikan päällä kampuksella että etänä. Teemana on silloin suojautuminen tietomurroilta. Perjantaina 15.3 aamiaistilaisuuden aikana aamuyhdeksältä Centria TKI (Tutkimus, Kehitys, Innovaatio) informoi innovaatiokeskittymästä Robocoast. Robocoast mahdollistaa yrityksen kehittymistä niin kilpailukyvyssä kuin tuottavuudessa viimeisen digitaalisen teknologian avulla, kampuksen tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Festivaalin päättää perinteisesti juhlakonsertti lauantaina 16.3. Iltaseitsemältä alkavan konsertin ohjelma koostuu pohjalaisten musiikintuottajien suurimmista hiteistä Korean ja Japanin markkinoilta. Campus Allegron musiikkikoulutusten opiskelijoista koostuva yhtye tarjoaa show’n yhdessä Dancement Dancersin, Wava-opiston tanssioppilaiden ja juontaja Antti Koivukankaan kanssa. Korealainen teema on näkyvillä koko lauantain ajan. Päivällä järjestetään ilmaisia työpajoja K-pop tanssissa ja hahmojen piirtämisessä.

Myös Centria-ammattikorkeakoulun järjestämä, maailman jokaisesta kolkasta tuodusta musiikista, lauluista, tanssista, mauista ja näyttelyistä koostuva "Intercultural event" kuuluu Viva Allegro 11-ohjelmaan, mutta toteutuu tiistaina 19.3.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä