Paikallisuutiset

Westwoodin konserni osti toimitilansa Uudessakaarlepyyssä

Rickard Snellman ja Cay Kronqvist ovat tyytyväisiä kiinteistökauppaan, jossa Westwoodin yli 4000 neliömetrin kiinteistö vaihtoi omistajaa. Kuva: Westwood

Uusikaarlepyyn tehdasrakennus, jossa Westwood valmistaa asuntojen sisäportaita ja kaiteita, on siirtynyt porraskonsernin omistukseen kiinteistökaupan kautta. Kiinteistö, joka käsittää yli 4 000 neliömetriä tuotanto- ja varastotilaa, on ollut Kronqvist-yhtiöiden omistuksessa vuodesta 2014 asti, kaupan osapuolet tiedottavat.

Westwoodin toimitusjohtaja Rickard Snellman on tyytyväinen.

– Porraskonsernin päätös investoida kiinteistöön nykyisessä haastavassa markkinatilanteessa on erittäin positiivista sekä Westwoodille että Uusikaarlepyyn seudulle. Se osoittaa uskoa tulevaisuuteen ja vahvaa sitoutumista säilyttää pitkä perinne portaiden valmistuksesta alueella, Snellman kertoo tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Westwood, jonka juuret ulottuvat aina 1940-luvulle asti, on ollut osa ruotsalaista porraskonsernia vuodesta 2017 lähtien. Porraskonserniin kuuluu kolme suurta porrasvalmistajaa Ruotsissa, myyntiyritys Norjassa ja noin vuoden verran myös alajärveläinen Tähtiporras Oy.

Portaiden valmistus on vahvasti riippuvainen asuntojen rakentamisesta, joka on vähentynyt merkittävästi Suomessa vilkkaan vuoden 2022 jälkeen ja on nyt ennätyksellisen alhaisella tasolla.

– Meillä on rauhallinen ajanjakso edessämme, toteaa Snellman ja lisää, että porraskonserni sopeutuu pienempiin volyymeihin samalla kun se valmistautuu markkinan elpymiseen.

– Asuntojen rakentaminen kasvaa ennemmin tai myöhemmin uudelleen, ja silloin olemme vielä paremmin valmistautuneita portaiden valmistukseen, sekä Uusikaarlepyyssä että Alajärvellä. Uusikaarlepyyn tehdaskiinteistö on hyvin suunniteltu portaiden valmistukseen. Meillä on tilat, koneet ja osaaminen, ja olemme jatkuvasti panostaneet prosessien ja työtapojen kehittämiseen. Hiljaisempina aikoina hyödynnämme myös oman kiinteistömme ylläpitoa ja kunnostusta mahdollisimman paljon omilla resursseillamme.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiinteistön myyjä, Kronqvist-yhtiöt, jää vielä omistamaan kiinteistön eteläpuolella olevan rakentamattoman vuokratontin mahdollisen tulevan kiinteistörakentamista ja kaupungin kehittämistä varten.

– Me näemme positiivisena asiana sen, että toiminta Uusikaarlepyyssä jatkuu ja kehittyy kiinteistön myynnin jälkeen, sanoo Kronqvist-yhtiöiden toimitusjohtaja Cay Kronqvist.

Westwood tarjoaa porrastoteutuksia asiakkaille ympäri Suomea ja harjoittaa myös jonkin verran vientiä erityisesti Ruotsiin ja Tanskaan. Viimeisimmän tilikauden liikevaihto oli 3,5 miljoonaa euroa, ja Uudenkaarlepyyn tehtaalla työskentelee noin 20 henkilöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä