Paikallisuutiset

Walki satsaa Pietarsaaressa isosti elintarvikepakkauksiin: muovin korvaaminen tarjoaa merkittävät kasvun mahdollisuudet

Walkin Pietarsaaren tehtaalla on vastikään otettu käyttöön useiden miljoonien eurojen arvoinen investointi. Uusi 10-värinen flexopainokone antaa Walkille työkalut lähteä hakemaan kasvua erittäin kilpailluille elintarvikepakkausten markkinoille.

– Tämä antaa meille paljon mahdollisuuksia. Todella hyvillä mielin katson, miten yhtiö on lähtenyt kehittämään Pietarsaaren tehdasta. Tämä luo paljon uskoa tulevaisuuteen ja antaa edellytyksiä uusille investoinneille, tehtaanjohtajaTimo Lehmuskallio toteaa.

Uusi paino edellyttää materiaaleilta paljon, ja parhaillaan Walkilla suunnitellaan myös muun muassa laminaattoreiden päivittämistä. Talotekniikkaan ja muihin laitteisiin on investoitu niin ikään, ja taloon otetaan myös uusia työntekijöitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren tehtaalla on perinteisesti valmistettu teollisuus-, rulla- ja riisikääreitä. Seuraava mielenkiinnon kohde ovat elintarvikepakkaukset, joissa muovin korvaaminen on tällä haavaa globaalisti jättimäinen suuntaus.

"Todella hyvillä mielin katson, miten yhtiö on lähtenyt kehittämään Pietarsaaren tehdasta." Timo Lehmuskallio Tehtaanjohtaja, Walki

Walkilla kehitetään uusia kestäviä kääreitä. Tuotteet ovat kuitupohjaisia ja täysin kierrätettäviä, ja tarvittava barriääri eli suojakerros tehdään paperille tai kartongille esimerkiksi dispersiotekniikalla.

Markkinarako löytyy kuivaelintarvikkeista näkkileipäpaketista jauhopusseihin sekä lisääntyvässä määrin pakasteiden pakkauksista.

– Kehitämme entistä valmiimpia ja jalostetumpia tuotteita asiakkaille. Uusi painokonekin on hankittu siksi, että pystymme tekemään laatupainotyötä. Kuluttajamarkkinoilla painatuksen laatu on erittäin tärkeää, Lehmuskallio sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kestävyyskriteereiden täyttymisen lisäksi asiakkaat odottavat korkealaatuista, valokuvamaista painatusta ja toistettavuutta, Walkin Pietarsaaren tehtaan tuotantopäällikköPetteri Pihajoki kertoo.

Saksalaisvalmisteisen koneen tarjoama 7-värierottelupainatus antaa mahdollisuuden painojäljen erittäin suureen tarkkuuteen ja siihen, että eri aikoina painetut tuotteet näyttävät täsmälleen samanlaisilta.

– On helppoa tehdä hienoa painatusta kerran, mutta joka toistaa sen kustannustehokkaasti, pärjää tällä alalla, Pihajoki huomauttaa.

Suurimman osan työuraansa UPM:llä tehnyt Timo Lehmuskallio on Walkin tehtaanjohtajana suhteellisen tuore. Hän aloitti joulukuun puolivälissä siirryttyään UPM:n Raumacelliltä Pietarsaareen. Talo on hänelle entuudestaan tuttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen ollut täällä töissä kesäisin opiskeluaikana, ja Walki on ollut UPM:n yhteistyökumppani ja iso asiakas pitkältä ajalta. Walki on kasvava, eteenpäin menevä yritys, jolla on mielenkiintoinen tarina ja mahdollisuudet edetä pakkauspuolella, hän kertoo paluumuutostaan.

Lehmuskallio kertoo Walkin viime- ja tämän alkuvuoden olleen hyviä. Tuotantoa on ajettu täysillä ja tilauskirja on hyvällä mallilla.

– Olemme lisänneet vuoroja ja kasvattaneet henkilökunnan määrää. Syksyllä todennäköisesti palkkaamme hieman lisää.

Walkin vakituinen henkilöstövahvuus on 160. Kesä- ja määräaikaiset työntekijät mukaan lukien työntekijöitä on jopa 200.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä