Paikallisuutiset

Pietarsaaressa toimiva Walki myydään japanilaiselle yhtiölle

Walkin tehdas sijaitsee Pietarsaaressa Alholman teollisuusalueella. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaressa toimiva erikoispakkausmateriaalien valmistaja Walki Holding Oy, jonka pääkonttori sijaitsee Espoossa, myydään japanilaiselle sellu- ja paperituotteisiin erikoistuneelle monialayritykselle, Oji Holdings Corporationille.

Walki oli pääomasijoitusyhtiö One Equity Partnersin (OEP) omistuksessa reilun viiden vuoden ajan, heinäkuusta 2018 lähtien.

Walkin julkaiseman tiedotteen mukaan sen liikevaihto kasvoi OEP:n omistajuuden aikana 125 prosenttia. Lisäksi yritys raportoi toteuttaneensa tuona aikana merkittäviä investointeja pitkäjänteiseen ympäristövastuuseen ja suorittaneensa seitsemän yrityskauppaa, sekä toteuttaneensa investoinnin Valkeakosken tehtaaseen kuluvana vuonna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Walkin toimitusjohtaja Leif Frilund kiittää One Equity Partnersia kumppanuudesta viimeisen viiden vuoden aikana.

– OEP:n vahva pakkausalan osaaminen auttoi meitä toteuttamaan yritysvastuustrategiamme ja samalla merkittävästi kasvattamaan liiketoimintaamme, Frilund sanoo.

Vuonna 1930 perustettu Walki on erikoispakkausmateriaalien valmistaja, joka valmistaa kuluttaja- ja teollisuuspakkauksia elintarvikkeille ja erikoiskuluttajatuotteille sekä teknisiä materiaaleja, kuten eristeitä ja palonestopinnoitteita, kalvoja ja suojavaatetusratkaisuja. Yrityksellä on maailmanlaajuisesti 17 tuotantolaitosta ja yli 1700 työntekijää.

One Equity Partnersin toimitusjohtaja Marc Lindhorst kiittää Walkia kuluneista vuosista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Walkin suorituskyky omistajuutemme aikana oli hämmästyttävä, ja olemme iloisia, että pystyimme auttamaan Walkia toteuttamaan liiketoiminnan laajentamisstrategian yritysvastuu keskiössään, sanoo Lindhorst.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä