Urheilu

Voittokamppailu kolmen kauppaa? – Poisjäännit sotkevat tasaiseksi ennakoidun maakuntaviestin kärkitaistoa, Haapajärvi kärsii eniten

Miska Poikkimäki hiihtää isäntäjoukkue Sievin ankkurina.
Miska Poikkimäki hiihtää isäntäjoukkue Sievin ankkurina. Kuva: Clas-Olav Slotte

Mikäli viime viikolla julkaistut Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin joukkueiden nimilistat pitävät paikkansa vielä viestipäivänä, Sievissä hiihdettävän kisan voittokamppailu on kääntymässä kolmen joukkueen kamppailuksi. Kalajoki, Kruunupyy ja Veteli ovat ennakkoon vahvimmat voittajasuosikit.

Toki koronatartunnat voivat vielä muuttaa voimasuhteita. Tuomarineuvosto voi vielä perustellusta syystä hyväksyä kokoonpanomuutoksia viestipäivän aamuna.

Viestivoittoa puolustaa Kalajoki, jolle viestin siirtäminen helmikuulle sopi mainiosti. Nyt Kalajoki saa riveihinsä Jirka Ojan, joka ei olisi alkuperäisenä viestipäivänä päässyt paikalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maakuntaviestin ratkaisuissa suurin painoarvo on yleensä ollut neljällä miesten osuudella. Kruunupyy saa nyt näille osuuksille tasokkaan kvartetin (August Högnabba, Eric Storvall, Hugo Karlström ja Oscar Högnabba). Se saattaa riittää tuomaan Kruunupyylle kautta aikojen ensimmäisen voiton maakuntaviestissä.

Myös Vetelillä on asettaa miesten osuuksille vahvoja hiihtäjiä. Niin vahvoja, että Kuisma Taipalekin siirtyi kakkosjoukkueeseen.

Suurin kärsijä on ilman muuta Haapajärvi, jolta puuttuu kaksi ylivoimaisesti kovinta nimeä. Ampumahiihtäjä Tero Seppälä kilpailee Pekingissä, jossa on myös ampumahiihtäjien suksihuoltajana Risto Uusivirta. Vaikka Uusivirran aktiivinen kilpahiihtäjäura on päättynyt tai ainakin tauolla, hän on edelleen kovassa hiihtokunnossa.

Kun myös Tiia Olkkonen sai jälkikäteen kutsun tänä viikonloppuna Viron Otepäässä hiihdettävään Skandinavia cupin osakilpailuun, putosi Haapajärveltä kolmaskin kärkihiihtäjä pois kokoonpanosta. Kolmikon puuttuminen vaikuttaa kymmenkunta minuuttia Haapajärven kokonaisaikaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nivalan viestissä kaksi vuotta sitten kakkoseksi sijoittuneen Pietarsaaren kokoonpano on muuttunut hurjasti kahden vuoden takaisesta. Monesti Pietarsaari on ampaissut viestin kärkeen perinteisen osuuksilla, mutta pertsan taitajina tunnetut Mäenpäät eivät ole tällä kertaa mukana.

Mäenpään klaanin puuttuminen vaikuttaa Pietarsaaren kokonaisaikaan, vaikka edelleen Pietarsaari saa kohtuullisen hyvän kokoonpanon liikkeelle. Pietarsaari kamppailee edelleen kuuden kärjessä yhdessä Himangan, Uudenkaarlepyyn ja Sievin kanssa.

Vaikka nimekkäistä hiihtäjistä puuttuu myös Kokkolaa edustanut Juuso Haarala, nähdään maakuntaviestissä tälläkin kertaa useita menestyneitä hiihtäjiä. Isäntäjoukkue Sievin ankkurina toimii Miska Poikkimäki, joka seuratasolla on edustanut jo useamman vuoden Vuokatti Ski Teamia. Kainuun Hiihtoseuraa edustava Anni Alakoski nimettiin Reisjärven joukkueeseen, mutta tiistaina hänet valittiin myös Suomen joukkueeseen Skandinavia cupiin Otepäähän.

Reisjärvi lähtee silti ainakin kolmen naishiihtäjän voimin A-sarjaan, kun Peppi Leppälä ja Iiris Savelainen hiihtävät nuorten miesten osuudet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tammikuunpuolivälissä käydyissä nuorten SM-kisoissa mitaleille yltäneet viestikelpoiset hiihtäjät ovat kaikki paikalla. Kaksi SM-kultaa saavuttanut Peppi Leppälä nähdään siis Reisjärven joukkueessa. Nuorten SM-pronssin kaulaansa saanut Juuso Mattila avaa Himangan viestin.

Keuruulla mestaruuden saavuttaneista hiihtäjistä maakuntaviestiin osallistuu myös Rebecca Sandnäs, joka kisaa totutusti Pietarsaaren väreissä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä