Kokkola-lehti

Viranomaistiedote varoittaa voimakkaista ukkospuuskista Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla: Ukkosen aikana tulee pysytellä sisätiloissa – Liikennesää vaikeutuu, sähköt katki sadoilta, toimitus seuraa tilannetta

Isollakadulla Kokkolassa makasi puu pitkin pituuttaan.
Isollakadulla Kokkolassa makasi puu pitkin pituuttaan. Kuva: Markku Jokela

Viranomaistiedote 22.6.2021 klo 14.00: Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa esiintyy lähitunteina voimakkaita ukkospuuskia, jotka aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja. Irtain omaisuus on hyvä suojata ennen tuulen voimistumista. Ukkosen aikana tulee pysytellä sisätiloissa ja ulkona ollessa varoa kaatuvia puita ja maahan pudonneita sähkölinjoja.

Liikennetiedotteessa varoitellaan säästä. Voimakas vesisade ja ukkosmyrskyt vaikeuttavat tieliikennettä iltapäivän ja illan aikana Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Vesisade heikentää näkyvyyttä liikenteessä. Vesiliirtovaara on kohonnut.

Nopeasti noussut ukkosrintama aiheutti Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen alueella noin 30 tehtävää puoli kahden ja puoli neljän välisenä aikana. Tehtävät olivat pääosin teille ja sähkölinjoille kaatuneita puita. Yhtään henkilövahinkoa ei sattunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähköt ovat myräkän vuoksi katki useilla paikkakunnilla sadoilta. Esimerkiksi Oulaisissa sähköttömiä kotitalouksia oli neljän aikaan iltapäivällä lähes 800 ja Toholammilla melkein 600. Nivalassa ja Ylivieskassa sähköttömiä oli yli 400 ja Kokkolassa, Alavieskassa, Uusikaarlepyyssä ja Haapavedellä lähes 400.

//juttua päivitetty 15.05: lisätty liikennetiedote

//juttua päivitetty 16.00: lisätty pelastuslaitoksen tietoja ja sähköttä olevien määriä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä