Paikallisuutiset

Viisi syytä matkailla Pietarsaareen

Alueen kohteet mukana Suomen suurimmassa matkailukampanjassa.

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen SUOMA ry:n ja suomalaisten matkailutoimijoiden yhteinen 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan seitsemäs kierros käynnistyi 2. toukokuuta.

Pietarsaaren seutu on mukana kampanjassa nyt viidettä kertaa. Pietarsaaresta on nostettu esille Skata ja Tupakkamuseo sekä Fäboda ja Nanoq.

Arktinen museo Nanoq on yksi Pietarsaaren matkailukohteista 100 syytä matkailla Suomessa -sivustolla. Kuva: Pentti Höri

Luodossa kampanjakohde on Tyynelän Tonttula, Pedersöressä Grubbon skeittipuisto ja Uudessakaarlepyyssä Toisvesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tiedämme, että kotimaan matkailutoimijoilla on ollut takanaan vaikeita vuosia ja haasteelliset ajat jatkuvat muun muassa kohonneiden energiakustannusten ja voimakkaan työvoimapulan vuoksi. Kansainvälinen matkailu elpyy hitaasti, koska kuluttajilla on nyt kaikissa Euroopan maissa sama kohonneiden elinkustannusten ongelma, ja on loogista, että ensisijainen lomailutapa on lähimatkailu omassa maassa tai lähimmässä naapurimaassa. Pietarsaaren kaupunki haluaa omalta osaltaan olla mukana lisäämässä Pietarsaaren seudun tunnettavuutta kotimaassa ja siksi olemme tässä kampanjassa mukana, sanoo Pietarsaaren hallintojohtaja Milla Kallioinen tiedotteessa.

100 syytä matkailla Suomessa ilmoittaa olevansa kotimaan matkailun ykkössivusto, joka tarjoaa inspiraatiota ja vinkkejä siihen, mitä nähtävää ja koettavaa ympäri Suomea löytyy.

“Kotimaan tarjonta nostetaan jälleen näyttävänä vaihtoehtona esille 100syytä -sivustolla, 100syytä -somekanavissa ja valtakunnallisissa digikanavissa. Alueellisten esiintymisten lisäksi kampanjassa on uusina osapuolina mm. sisävesi- ja rannikkolaivaliikenne Matkustajalaivayhdistyksen kautta, Suomalaiset Viinitilat -verkosto ja Saaristoasiain neuvottelukunta kahdella eri teemalla.

VR:n kanssa käynnistyy uudenlainen kumppanuus, jossa 100syytä -kampanja näkyy VR:n sivuilla ja vastaavasti VR kiinnittyy jokaiseen 100syytä -sivuston kohdekorttiin. Kampanja jatkuu aktiivisena syyskuun loppuun, mutta sivusto jää elämään senkin jälkeen“, kampanjatiedotteessa kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fakta

Pietarsaaren seudun 100 syytä -kohteet

Skata ja Tupakkamuseo – Vanha merimiesten kotikortteli valloittaa: koe Pietarsaaren Skata

Fäboda ja Nanoq – Pietarsaari – arktista menoa ja kuumia biitsejä

Tyynelän Tonttula – Tyynelä on täynnä tonttuja myös kesällä

Grubbon skeittipuisto – Grubbon skeittipuisto: Vauhdikas perheloma Pedersöressä

Toisvesi – Kesän parhaat toast skagenit syödään Toisvedellä Uudessakaarlepyyssä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä