Paikallisuutiset

Viisi nuorta paikalla Victorian päiväkodin tulipalossa Pietarsaaressa – kukaan ei myönnä sytyttäneensä

Pohjanmaan käräjäoikeuden Pietarsaaren yksikössä käsiteltiin Victorian päiväkodin tuhopolttoa, joka tapahtui reilu vuosi sitten.

Viisi nuorta sytytti tulipalon Victorian päiväkodissa Pietarsaaressa elokuussa 2022, aiheuttaen merkittävää vahinkoa. Tulipalo levisi nopeasti puurakennuksen ulkoverhoukseen, lattiarakenteisiin ja kattorakenteisiin, mikä aiheutti noin 50 000 euron taloudellisen vahingon Pietarsaaren kaupungille.

Neljä näistä nuorista oli teon tehdessään alle 18-vuotiaita, ja heitä syytetään joko tuhotyöstä tai vaihtoehtoisesti törkeästä vahingonteosta. Kaksi heistä myönsi poliisin esitutkinnassa tuoneensa sytytysmateriaalia paikalle, kuten kirjoja ja paperia, jotka he asettivat rakennuksen puuportaille. Muut myönsivät olleensa paikalla, mutta kukaan ei myönnä sytyttäneensä tulipaloa.

Samasta nuorisojoukosta kaksi on syytteessä myös varkaudesta, kun he murtautuivat samana iltana FF Jaron toimistoon ja varastivat sieltä kaiuttimen, jonka arvo oli 225 euroa. Yhtä nuorta syytettiin lisäksi huumausainerikoksesta ja rattijuopumuksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Syyttäjä vaatii sakkorangaistusta yhdelle ja ehdollista vankeusrangaistusta muille. nuorille. Käräjäoikeus antaa tuomionsa asiassa 28. marraskuuta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä