Paikallisuutiset

Vanhojen tansseista ehkä vapputanssiaiset – lukion perinnetapahtumaa ei ainakaan vakiintuneena ajankohtana järjestetä: "Opiskelijat ovat hirvittävän pettyneitä"

Pietarsaaren lukion vuoden 2020 vanhojen tanssit 14. helmikuuta, kun koronapandemia oli Suomessa vasta paha aavistus.
Pietarsaaren lukion vuoden 2020 vanhojen tanssit 14. helmikuuta, kun koronapandemia oli Suomessa vasta paha aavistus. Kuva: Kristian Sundqvist

Vaasan sairaanhoitopiiri tiedotti keskiviikkona uusista suosituksista ja ohjeistuksista koronatilanteeseen liittyen. Paketti sisälsi ikäviä uutisia Pietarsaaren lukion toisen vuoden opiskelijoille, joita abiturienttien koulunkäynnin helmikuussa päätyttyä vanhoiksikin kutsutaan.

"Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että vanhojen tanssit siirretään tanssittavaksi myöhemmin keväällä tai alkusyksyyn", kuuluu opastus. Käytännössä kyseessä on määräys, jota tietysti Pietarsaaressakin noudatetaan.

– Juuri oli kakkosluokan opiskelijoita käymässä ja he olivat hirvittävän pettyneitä, kertoi Pietarsaaren lukion rehtoriMinna Vanhamäki keskiviikkoiltapäivänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pettymys on sitäkin ymmärrettävämpää, kun korona-aika tuntuu venyvän ja vanuvan loputtomiin.

– Heistä tuntuu, että viimeksi kuluneen vuoden aikana on kaikki kiva peruttu. Lohduttavaa on, että saadaan sentään olla lähiopetuksessa, Vanhamäki pohtii.

Keskiviikkoon asti oli toivoa, että vanhojen tansseja olisi päivätanssiaisten osalta päästy tunnelmoimaan helmikuussa sinä päivänä, kun tokaluokkalaisista tulee koulun vanhimpia.

– Sen olin jo aiemmin sanonut, että iltajuhlaa ei silloin tule. Nyt ei helmikuussa tanssita, mutta tätä sen on.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiettyä toivon paljettivälkettä tanssiaistaivaalla sentään pilkahtelee.

– Ehkä vappuaattona voitaisiin järjestää vanhojentanssit vapputanssiaisina, jos koronatilanne sallii, rehtori toivoo.

Muussa tapauksessa perinnepyörähtely siirtyy syksyyn.

Vanhojen tanssit sentään voidaan siirtää, penkkareita ei. Penkinpainajaisille sairaanhoitopiiri näyttääkin varovaisen vihreää valoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Penkkarit voidaan piirin mukaan järjestää helmikuussa, jos niissä noudatetaan voimassa olevia suosituksia turvaväleistä, kasvomaskeista ja ryhmistä.

– Penkinpainajaisia voi seurata laajalla alueella ulkona, jolloin voimassa olevien rajoitusten ja suositusten noudattaminen onnistuu, kommentoi Vaasan kaupungin johtava ylilääkäriHeikki Kaukoranta tiedotteessa.

Muut rajoitukset, ohjeistukset ja suositukset pysyvät käytännössä ennallaan. Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei edelleenkään suositella järjestettävän ja etätyö- sekä kasvomaskisuosituksia jatkettiin maaliskuun loppuun saakka.

Kulloinkin voimassa olevat rajoitukset ja suositukset löytyvätVaasan keskussairaalaan verkkosivuilta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä