Ihmiset 

Vanha teurastamo uuteen käyttöön: Pietarsaaren yrityskartta kasvaa uudella toimijalla. Timanttiporaukseen ja timanttisahaukseen erikoistunut SBS Team muuttaa Ala-Ähtävältä kaupunkiin

Pietarsaari

Timanttipora on laulanut ja purkurobotti ahkeroinut pitkin syksyä Sofialaaksontiellä vanhalla teurastamolla, missä viimeksi pyöri Korv Göranin kebabtehdas.

Nyt tiloja muutetaan timanttiporaukseen ja -sahaukseen erikoistuneen SBS Teamin käyttöön ja konttoritilaa isossa kiinteistössä tulee riittämään vuokrattavaksikin asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samalla Pietarsaaren yrityskartta kasvaa uudella toimijalla, sillä SBS Team muuttaa kaupunkiin Pedersören Ala-Ähtävältä, jossa se on operoinut Erikssonin vanhalta verstaalta käsin vuodesta 2014.

– Nykyiset toimitilamme ovat käyneet ahtaiksi toiminnan ja kaluston kasvaessa. Lisäksi säästämme Pietarsaareen muutolla tien päällä vietettyä aikaa kun pääsemme keskeisemmälle paikalle lähemmäksi työmaita, kertoo toimitusjohtajaRobin Granlund.

Timanttiporausta tarvitaan vaikkapa kerrostalon putkiremontissa kun pitää saada uudet reiät betoniseinään. Tai kun laajennetaan oviaukkoa betoniseinässä tai puretaan betonirakennelmia.

Kebabin tuoksu on vaihtunut puhtaaseen betonin tuoksuun mittavan saneerauksen jäljiltä. Purkutyöt aloitettiin väliseinien kaatamisella mm. vanhalla tuotantopuolella kuluneena kesänä eikä kosteusvaurioiden jälkien siivoamiseltakaan olla vältytty.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Granlund ihastelee järeitä betonirakenteita; kaikki on betonista perustasta kattoon eikä pinnoille jää tiimiläisten käsittelyn jäljiltä mitään eloperäistä muistona elintarviketeollisuudesta.

SBS Teamin omaan käyttöön jää noin tuhannen neliön tilat kellarista, johon sijoittuvat konttori ja sosiaalitilat keittiöineen sekä neljä, kooltaan sadan neliön, verstasta - ja vielä omilla sisäänkäynneillä.

– Tämä on kuin tehty meille, iloitsee Granlund.

Verstaisiin sijoitetaan työautot, pesupaikka, huolto ja konearsenaali, johon kuuluu mm. timanttisahoja, timanttiporia, kesällä hankittu purkurobotti vasaralla ja haarukalla, itsekehiteltyjä apuvälineitä ja telineitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Purkurobotti on jo todistanut arvonsa. Se on kätevä niissä paikoissa, minne ei pääse raskailla koneilla purkamaan, kuten sisätiloissa, Granlund kuvailee.

Seinät eivät heti tule vastaan ja 2280 neliöstä on vielä varaa vähentää 750 neliötä. Seuraavassa vaiheessa nimittäin puretaan vanhempi osa kadun puolelta ja tilalle tehdään parkkipaikat. Uusi julkisivu lasiseinineen antaa vanhalle betonikiinteistölle modernin ilmeen.

Vanha osa on peräisin 1960-luvulta, uudempi 1980-luvulta. Tyhjillään kiinteistö ehti olla vain vuoden päivät, kesästä 2019 lukien.

– Alkujaan meillä ei ollut tarkoitusta ostaa vanhaa rakennusta, koska normaalitilanteessa aika ei riitä remontin tekemiseen omalla väellä.

Robin Granlund kertoo kuinka korona hiljensi alan ja äkkiä tarjolla oli vain pieniä töitä.

– Enemmistö tai 95 prosenttia asiakkaistamme on rakennusfirmoja, joille toimimme alihankkijana.

SBS-kirjaimet tulevat sanoista sågning - sahaus, borrning - poraus ja svetsning - hitsaus. Firman nimi kaipaa Granlundin mukaan päivittämistä, sillä hitsauspalvelut eriytettiin omaksi toiminnaksi viime marraskuussa perustettuun GA Productsiin.

Puhdas sattuma heilautti yrityksen aikoinaan erikoisalalleen.

– Alussa tehtiin metallitöitä. Sitten ostettiin Ruotsista konkurssipesä, jossa oli mukana myös timanttiporausvälineistöä. Ensin ihmettelimme vähän, että mitähän nämäkin vehkeet ovat, Robin Granlund nauraa.

– Pengoimme vähän ja huomasimme, että kyseessähän on paitsi erikoinen myös kehittyvä rakennusala, jolla on tulevaisuutta.

Tarkoituksena on kasvaa ja kehittää firmaa siihen malliin, että joskus tulevaisuudessa tarvitaan koko Sofialaaksontien kiinteistö omaan käyttöön.

Sisälle on tarkoitus muuttaa loppuvuodesta. Vuokrattavaksi tarjottavat konttoritilat valmistuvat puolestaan ensi vuonna.

SBS Team

Tekee mm. timanttiporauksia ja timanttisahauksia rakennus- ja purkutyömailla.

Pääasiallinen toiminta-alue akselilla Kokkola-Vaasa-Seinäjoki.

Toteuttanut isoja työmaita, mm. ison sillan purkutyö Oulaisissa, Vaasassa mm. Wasa Teater, Ritz.

Aloitti toimintansa 2012 Kolpissa kotiverstaassa, muutto Ytteresseen suurempiin tiloihin 2014.

Osakkaina tätä nykyä veljekset Robin Granlund ja Martin Granlund sekä Isak Ahlvik ja Niklas Ahlvik

Vakituisia työntekijöitä: 14.

Liikevaihto 2019: 1,1 Me.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä