Paikallisuutiset

Valosydän Kaustisen festivaaleille tuomisinaan iloa, valoa ja rauhaa

Pietarsaarelainen Valosydän-kvartetti esiintyy Kaustisen festivaaleilla 13. ja 14. heinäkuuta. Instrumentaalimusiikkia esittävä Valosydän keikkailee kansanmusiikkijuhlissa ensimmäistä kertaa.

– Lähetimme järjestäjille viimeisen konserttivideomme, ja heiltä tuli vastaus, että meidät on valittu virallisiksi esiintyjiksi, yhtyeen säveltäjä-pianisti Pia-Lena Leskinen kertoo.

Iltapäivien konsertit ovat 20 - 30 minuutin mittaisia, ja ne tapahtuvat pienillä ulkolavoilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leskisen mukaan festariyleisöllä on lupa odottaa Valosydämeltä iloista, valoisaa ja kesäistä musiikkia.

Valosydän-kvartettiin kuuluvat Emmi Haapamäki, huilu; Markku Lönngren, basso; Pia-Lena Leskinen, piano ja Heli Kivistö, viulu. Kuva: Marko Haapamäki

– Tietenkin hiukan enemmän kansanmusiikkipainotteista. Kaustisen teemana on tänä vuonna rauha, joten olemme valinneet myös kappaleita, jotka kertovat paremmasta tulevaisuudesta ja vapaudesta. Odotan kovasti keikkaa, jos vaikka saisimme uutta yleisöäkin.

Valosydämeltä on valmistumassa myös uutta materiaalia, jota mahdollisesti levytetään syksyn mittaan ja esitetään konsertissa, jonka ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

Valosydämessä soittavat Pia-Lena Leskisen lisäksi Markku Lönngren bassoa, Heli Kivistö viulua ja Emmi Haapamäki huilua. Välillä esiintymisissä vierailee myös Ella Haapamäki kitaroineen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä