Paikallisuutiset

Vain osa alueen kansanedustajista ilmoitti vaalirahoituksestaan etukäteen – Katso, kuinka kalliiksi tulivat Mika Lintilän, Anna-Maja Henrikssonin ja Timo Mehtälän eduskuntapaikat

Eduskuntavaalien ehdokkaat ovat saaneet ilmoittaa vaalirahoituksestaan etukäteen vapaaehtoisesti.

Vaasan ja Oulun vaalipiirien kansanedustajista kaikki eivät ole tehneet vapaaehtoista ennakkoilmoitusta vaalirahoituksestaan.

Keskipohjalaisedustajilta ilmoitus puuttuu Janne Jukkolalta (kok.), Mauri Peltokankaalta (ps.) ja Pia Sillanpäältä (ps.). Myös Peter Östmanin (kd.) ilmoitus puuttuu. Mika Lintilä (kesk.) ja Anna-Maja Henriksson (r.) ovat tehneet ilmoitukset.

Mika Lintilän ilmoituksesta selviää, että hänen vaalikampanjansa kulut olivat yhteensä 50 000 euroa, joista omia varoja 15 000 euroa, yksityishenkilöiden tukea 3000 euroa, yrityksiltä saatua tukea 27 000 euroa ja puolueyhdistyksiltä saatua rahaa 5000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mika Lintilä vaalivalvojaisissaan Kokkolassa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Ilmoituksen mukaan Lintilä on saanut vaalityöhönsä 6000 euron suuruisen tuen Pro Markkinataloudelta ja 5000 euron tuen matkailu- ja ravintolapalveluilta MaRa:lta.

RKP:n puheenjohtajan, Anna-Maja Henrikssonin ilmoituksessa vaalikampanjan kuluiksi ilmoitetaan 63 000 euroa, joista puolueelta saatua tukea on 46 510 euroa, puolueyhdistyksiltä saatua tukea 3000 euroa ja “muilta tahoilta saatua tukea” 13 490 euroa. Viimeisimpään summaan sisältyy 6000 euron tuet Kaksikielisen Suomen säätiöltä ja Pro Markkinataloudelta.

Anna-Maja Henriksson. Kuva: Markku Jokela

Ennakkoilmoitusten perusteella Henrikssonilla oli puolueiden puheenjohtajien toiseksi suurin budjetti, kun suurin budjetti oli keskustan Annika Saarikolla.

Oulun vaalipiirissä Kala- ja Pyhäjokilaakson uusista kansanedustajista Antti Kangas (ps.) ei ole jättänyt vapaaehtoista ennakkoilmoitusta. Sen sijaan Timo Mehtälä (kesk.) on ilmoittanut vaalirahoituksensa ennakkoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Timo Mehtälä.

Mehtälän vaalikampanjan kulut kohosivat 67 100 euroon, josta omia varoja on 15 000 euroa, yksityishenkilöiden tukea 30 250 euroa, yritysten tukea 13 600 euroa, puolueyhdistyksiltä saatua rahaa 4500 euroa ja tukea muilta tahoilta 3750 euroa.

Vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen vaalirahoituksesta sai jättää huhtikuun alkuun mennessä. Varsinaisen vaalirahoitusilmoituksen takaraja on 5. kesäkuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä