Paikallisuutiset

Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla 112 uutta koronatartuntaa – Seitsemässä päivässä kertyi enemmän koronatapauksia kuin koko alkuvuonna yhteensä

Koronavirustilanne Vaasan sairaanhoitopiirissä on jälleen heikentynyt.
Koronavirustilanne Vaasan sairaanhoitopiirissä on jälleen heikentynyt. Kuva: Markku Jokela

Vaasan sairaanhoitopiirissä todettujen koronavirustartuntojen luku oli maanantaiaamuna yhteensä 222 tapausta. Viime viikon aikana luku on noussut 112 tapauksella, sairaanhoitopiiristä kerrotaan.

Kahden viimeisen viikon ajalta laskettu ilmaantuvuusluku on Vaasan sairaanhoitopiirissä nyt 66 per 100 000 asukasta.

Maanantaiaamun tuoreimmat positiivisiksi todetut koronavirustartunnat ovat viikonloppuna, lauantaina ja sunnuntaina 3.–4.10. otettuja näytteitä. Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäriJuha Salonen huomauttaa kuitenkin, että viikonloppuna otettuja virusnäytteitä on edelleen runsaasti vastausta vailla. Koronavirustartuntojen lukema tulee siis todennäköisesti yhä nousemaan aamun lukemasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtaosa nyt todetuista koronavirustartuntaa sairastavista henkilöistä on nuoria aikuisia. Ylivoimainen enemmistö heistä on Vaasassa asuvia henkilöitä. Muutama tapaus on todettu myös Pietarsaaren alueella. Alueeseen kuuluvat Pietarsaaren lisäksi Kruunupyy, Luoto, Pedersöre ja Uusikaarlepyy.

Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä yhtään potilasta koronaviruksen vuoksi.

Tilanteen vakavuudesta kertoo sairaanhoitopiirin mukaan se tosiasia, että viime viikon noin viiden päivän ajanjaksolla todettujen koronavirustartuntojen lukumäärä on nyt suurempi kuin kaikkina edeltäneinä seitsemänä kuukautena todettujen koronavirustartuntojen määrä yhteensä.

Vaasan sairaanhoitopiiri antoisunnuntaina Pohjanmaalle ohjeistuksia pahentuneessa koronaepidemiassa toimimiseen. Jo aiemmin perjantaina se julistivahvan maskisuosituksen alueelleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//5.10. kello 19.02 Korjattu juttua ja otsikkoa. Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu 112 uutta koronavirustartuntaa viikon aikana – ei vuorokauden aikana kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Lue myös:

Soitessa varmistui viikonloppuna kahdeksan uutta koronatartuntaa – Vahva maskisuositus julkisiin tiloihin, kauppoihin ja muualla kodin ulkopuolella asioitaessa

Nuorisokeskus Villa Elba Kokkolassa muokkaa palvelujaan koronatartunnan vuoksi

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen vastasi korona-aiheisiin kysymyksiin Keskipohjanmaan suorassa lähetyksessä – Katso haastattelutallenne tästä jutusta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä