Paikallisuutiset

Uusikaarlepyyläisen lähihoitajan ura päättyi väärennettyyn todistukseen – petossyyte hylättiin

Pohjanmaan käräjäoikeudessa käsiteltiin tapausta, jossa lähihoitajana työskennellyttä uusikaarlepyyläistä naista syytettiin päästötodistuksensa väärentämisestä. Kuva: Jukka Lehojärvi

50-vuotias nainen Uudestakaarlepyystä työskenteli 12 vuoden ajan eri hoitolaitoksissa lähihoitajana ilman päästötodistusta.

Naisen ura lähihoitajana päättyi kolme vuotta sitten lyhyeen työjaksoon uusikaarlepyyläisessä hoitokodissa, eikä hän enää työskentele hoitoalalla.

Kun häneltä pyydettiin päästötodistusta, hän esitti väärennetyn version, mikä johti hänen potkuihinsa. Hänellä oli kuitenkin oikeus työskennellä lähihoitajana, sillä hän oli suorittanut 2/3 lähihoitajan opinnoista ja hänellä oli myös hierojan koulutus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Syyttäjä haki naiselle tuomiota petoksesta ja väärennyksestä, mutta petossyyte hylättiin.

Nainen aloitti lähihoitajaopinnot vuosina 2004-2006, mutta hän ei saanut tutkintoaan valmiiksi, koska hän joutui vakavaan kaatumisonnettomuuteen opintojensa loppuvaiheessa ja oli pitkään sairauslomalla.

Hän oli kuitenkin jo aloittanut työskentelyn lähihoitajana ja jatkoi sitä ilman päästötodistusta useissa eri paikoissa. Koska hän oli suorittanut lähes kaikki opinnot, kaikki paikat hyväksyivät hänet lähihoitajaksi.

Helmikuussa 2019 nainen sai työpaikan hoitokodista, eikä hoitokodin päällikkö kysellyt päästötodistusta. Kuukauden kuluttua häneltä pyydettiin kuitenkin päästötodistusta, ja hän esitti väärennetyn asiakirjan, kun olisi voinut tilata opintorekisteriotteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oman kertomuksensa mukaan hän meni paniikkiin ja esitti väärennetyn asiakirjan.

Nainen myönsi syyllistyneensä väärennykseen, mutta petossyyte hylättiin, koska taloudellista vahinkoa ei aiheutunut eikä hoitokoti esittänyt korvausvaatimuksia. Käräjäoikeus tuomitsi naisen 30 päiväsakkoon, joista kertyi maksettavaa 330 euroa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä