Urheilu

Uusikaarlepyy palasi voittajaksi maakuntaviestissä – Voittajien sankari Benjamin Sundqvist: "Onhan se mielenkiintoisempaa taas ensi vuonna, kun on numero ykkönen meidän päällä"

Uusikaarlepyy palasi seitsemän vuoden tauon jälkeen Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin voittajaksi. Tuossa välissä Haapajärvi ennätti juhlia voittoa kolmesti, Kalajoki kahdesti ja kertaalleen viesti jäi hiihtämättä koronapandemian vuoksi.

Uudenkaarlepyyn voitokkaan joukkueen muodostivat Julia Häger, Kasper Lönnbäck, Sara Cederholm, Christoffer Lindvall,Benjamin Sundqvist, Signe Jakobsson, Sander Wikblom sekä Melker Wikblom.

Benjamin Sundqvist lähetti Signe Jakobssonin matkaan.
Benjamin Sundqvist lähetti Signe Jakobssonin matkaan. Kuva: Clas-Olav Slotte

Yksi voittajajoukkueen suurimmista sankareista oli viidennellä eli 12 kilometrin vapaan osuudella puikoissa ollut Sundqvist. Kruunupyyn August Högnabba toki oli osuuden nopein, mutta omalla panoksellaan Sundqvist nosti joukkueensa kärkeen, eikä Uusikaarlepyy tuon jälkeen enää vilkuillut taakseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yritin vetää rauhallisesti osuuden alussa ja vetää tasaisen kilpailun tänään. Meni hyvin ja olen tyytyväinen omasta kisastani, Sundqvist kommentoi omaa suoritustaan.

Vaikka Uudenkaarlepyyn voitto näytti varsin selkeältä pitkään, ei Sundqvist ryhtynyt juhlimaan liian aikaisin.

– Vasta sitten olin voitosta aivan varma, kun näin Melkerin tulevan stadionille. No, kyllä minä jo vähän uskoin siinä vaiheessa, kun viimeinen osuus alkoi.

Iida Vuollet oli avausosuuden nopein.
Iida Vuollet oli avausosuuden nopein. Kuva: Clas-Olav Slotte

Uusikaarlepyy sivakoi Kaustisella varsin nuorella joukkueella. Alkaako tästä uusi dynastia?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Saa nähdä, voi olla. Mutta onhan se mielenkiintoisempaa taas ensi vuonna, kun on numero ykkönen meidän päällä, Sundqvist hymyili.

Kaustisen viestistä muodostui varsin mielenkiintoinen. Alussa mentiin Kalajoen komennossa, kun viestin avanneella naisten kuuden kilometrin osuudella Iida Vuollet repi parinkymmenen sekunnin kaulan Uudenkaarlepyyn Julia Hägeriin.

Juuso Haarala nosti omalla osuudellaan Kokkolan kärkeen.
Juuso Haarala nosti omalla osuudellaan Kokkolan kärkeen. Kuva: Clas-Olav Slotte

Simo Törnvall ja Lotta Oja pitivät Kalajoen värit kärjessä, kunnes päästiin neljäntenä olleeseen miesten 12 kilometrin perinteisen osuuteen.Juuso Haarala kukisti osuudella toiseksi parasta vauhtia pitäneen Lindvallin minuutin ja 37 sekunnin turvin ja tässä vaiheessa Kokkolan ero Uuteenkaarlepyyhyn oli tasan kaksi minuuttia.

– Tänään oli hyvä päivä ja jäi hyvä fiilis. Oli mahtava hiihtää, kun oli tosi paljon yleisöä. Kun kuulin, että kisat siirtyvät viikolla, niin päätin, että tulen ilman muuta tänne. Täällä on mahtava yleisö ja tämä oli tosi hyvä harjoitus ennen tulevaa SM-viikonloppua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Oletin, että jää vähän enemmän takamatkaa, mutta muut hiihtivät tosi hyvin kolme ensimmäistä osuutta. Pääsin kymmenen sekuntia kärjestä lähtemään, joten pystyin lähtemään rennosti ja kiristämään loppua kohden, Haarala summasi suoritustaan.

Jos hiihti Kokkolan hyvin ensimmäiset neljä osuutta, niin eipä moitittavaa jää myöskään vapaan osuuksista.

Kokkola sijoittui kakkoseksi, eroa voittajaan tuli tasan kaksi ja puoli minuuttia. Haaralan lisäksi joukkueessa hiihtivät Eerika Konu, Pekka Karppanen, Lotta Järvinen, Timo Pikkarainen,Elina Mäkitalo, Santeri Kallio sekä ankkuri Andre Kurten. Kaikesta näki, että hopeatila maistui Kokkolan joukkueelle.

Melker Wikblomilla oli aikaa tuuletella maalisuoralla.
Melker Wikblomilla oli aikaa tuuletella maalisuoralla. Kuva: Clas-Olav Slotte

– Tosi hyvältä hopea maistuu. Tiesin, että meillä on kova joukkue, mutta oli vieläkin kovempi. Veikkasin meidät kuuden joukkoon, mutta en kakkoseksi. Tiesin, että jos kaikilla menee hyvin, kuten meillä meni, niin mahdollisuuksia on mitaleille. Olemme onnellisia, kuten varmaan huomaat, Mäkitalo iloitsi maalissa.

Mäkitalo ennätti osallistua Keski-Pohjanmaan maakuntaviestiin yli 30 kertaa, kunnes tuloksena oli ensimmäinen A-sarjan mitali.

Kaksi edellistä viestiä voittanut Kalajoki oli kolmas. Kalajoen pronssijoukkueessa hiihtivät Iida Vuollet, Simo Törnvall, Lotta Oja, Jirka Oja, Elias Valikainen, Sanni Vuollet, Alma Junnikkala ja Tapani Kärjä.

Kruunupyy oli tällä kertaa neljäs. Kuvassa Oscar ja August Högnabba.
Kruunupyy oli tällä kertaa neljäs. Kuvassa Oscar ja August Högnabba. Kuva: Clas-Olav Slotte

Ensi vuoden viestissä A-sarjassa on vain 13 joukkuetta, joten Nivala ja Pietarsaari joutuvat hakemaan vauhtia B-sarjasta. B-sarjan voitti Luoto, jonka aika oli parempi kuin A-sarjassa 13:nneksi sijoittuneen Alavieskan, mutta tällä kertaa nousu B-sarjasta A:han ei ollut mahdollista.

Keskipohjanmaan ja Perhonjokilaakso lähettivät viestin suorana lähetyksenä. Lähetyksen voit katsoa alla olevasta linkistä:

Katso viestin tallenne

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä