Paikallisuutiset

Uusien pientalojen rakentaminen on pysäyksissä Pietarsaaressa

Uuden omakotitalon rakentamiseen ei ole haettu tänä vuonna vielä ainuttakaan rakennuslupaa Pietarsaaressa.

Pietarsaaressa on noin 60 vapaata tonttia, joista enemmistö sijaitsee Lammassaaressa. Kuva: Pirkko Högkulla

Rakennusvalvonnan lupaosastolla Pietarsaaressa on uudisrakentamisen osalta ollut hiirenhiljaista koko alkuvuoden. Tänä vuonna tähän mennessä ei ole jätetty vielä yhtään rakennuslupahakemusta uuden asuinkiinteistön rakentamiseen. Meneillään on useampi teollisuusprojekti sekä pieniä korjauksia ja lisärakentamista kesämökkeihin.

Viime vuonna myönnettiin 8 rakennuslupaa pientaloille, 2 paritaloille ja yhdelle kerrostalolle, johon rakentuu 55 asuntoa kaupungin keskustaan.

Vuonna 2021 myönnettiin peräti 29 rakennuslupaa pientaloille, 19 lupaa ketjutaloille (19 asuntoa), 5 rakennuslupaa rivitaloille (20 asuntoa), luhtitaloille 2 lupaa (20 asuntoa) sekä kolmen asunnon pienkerrostalolle. Lisäksi hyväksyttiin Isollakadulla sijaitsevan rakennuksen käyttötarkoituksen muutos 16 asuntoa käsittäväksi oppilasasuntolaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2020 myönnettiin 9 rakennuslupaa pientaloille, 13 lupaa paritaloille ja 2 lupaa kahdelle rivitalolle (6 asuntoa).

Tontteja on mittausosaston mukaan vapaana noin 60. Vapaista tonteista enemmistö sijaitsee Lammassaaressa. Suosituimmat alueet ovat tällä hetkellä juuri Lammassaari ja Uusipelto.

Joissakin kaupunginosissa löytyy yhdestä kahteen vapaata tonttia, mutta esimerkiksi Länsinummella vapaita tontteja ei ole lainkaan.

Rakennuslupaa haetaan oman kunnan rakennusvalvontaviranomaisilta. Useimmat kunnat ovat siirtyneet sähköiseen lupakäsittelyyn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaressakin kaikki rakennusluvat on käsitelty sähköisesti vuoden 2021 alusta lukien. Lupa-asioinnin pääsee aloittamaan Lupapisteeseen rekisteröitymisen jälkeen.

Hakemukset voidaan jättää myös paperimuodossa, jolloin rakennusvalvonta skannaa asiakirjat maksua vastaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä