Paikallisuutiset

Uusia tontteja pien- ja kerrostaloille Pietarsaaressa

Itärannantielle viisi rakennuspaikkaa, Pohjanlahdentielle varaus kerrostaloille.

Pietarsaari kaavoittaa muutaman uuden omakotitontin Itärannantielle. Alueelle ollaan laatimassa siltä tähän asti puuttunutta asemakaavaa.

Uusia tontteja on kaikkiaan viisi, ja ne sijoittuvat Itärannantien koillispuolelle nyt olemassa olevista taloista Runebergin tuvalle päin. Tontit rajoittuvat Lysarholman salmeen.

Niiden jatkeeksi varataan pieni alue pienvenesatamaa varten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaavassa Runebergin tupa ja alueen arvokas kuusimetsä suojellaan.

Itärannantien omakotialue saa viiden tontin verran jatketta Runebergin tupaa kohti. Alueelle varataan paikka myös pienvenesatamalle. Kuva: Pentti Höri

Kaavatyö aloitettiin jo vuonna 2018, mutta se on keskeytynyt pariin kertaan. Alun perin kaava-alueeseen kuului myös Joutsenen alue, jota tällä hetkellä käytetään leirintään.

Joutsenen aluetta on suunniteltu käytettävän jatkossa erilaisiin virkistys- ja kuntoilutoimintoihin, mutta siihen liittyy toistaiseksi ratkaisemattomia kysymyksiä.

Kesän 2023 alussa kaavoitusosasto päätti jättää Joutsenen pois nyt nähtäville tulevasta suunnittelutyöstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjanlahdentien varteen heti Teboilin suojeltavan huoltoasemarakennuksen taakse suunnitellaan kerrostalotontteja. Kyseessä on reservialue, jota ei rakennettane aivan lähivuosina. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren tekninen lautakunta merkitsi tiedoksi myös asemakaavamuutoksen, jolla tavoitellaan asuntojen rakentamista Lontoon kaupunginosaan Pohjanlahdentien varteen.

Etelässä Teboilin huoltoasemaan rajoittuvalla alueella on huoltamon lisäksi pari rengasliikettä, joiden tilalle tulevaisuudessa on tulossa tontteja kerrostaloille.

Välitöntä tarvetta muutokselle ei ole, vaan aluetta suunnitellaan reservialueeksi. Sitä ei rakennettane lähivuosina, joten rengasliikkeet voivat toimia siellä vielä muutamia vuosia, kunnes niille löydetään vaihtoehtoinen alue tai tontti.

Teboilin 1950-luvulla rakennettu funkkistyylinen huoltoasemarakennus tullaan suojelemaan kaavassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä