Paikallisuutiset

Uusi yritys vuokraa opetusautoja Pietarsaaressa ja Kokkolassa - auton rattiin alle 30 euron tuntihinnalla

Kuski.fi tarjoaa opetusautoja Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Kuvassa yrityksen perustajat Per Granlund ja Leo Snellman. Kuva: Tapio Lehtinen

Tuore ajoneuvovuokrausalan yritys Kuski.fi aloitti toimintansa Pietarsaaressa ja Kokkolassa viime keskiviikkona.

Palvelu tarjoaa opetusluvalla ajokorttia harjoitteleville asiakkaille vuokra-autoja 29,90 euron tuntihinnalla, ja hintaan sisältyy kaikki – myös polttoaine.

– Ei enää ylimääräisten polkimien asentamista tai toisen auton hankintaa, sanoo Per Granlund, yksi yrityksen perustajista.

Granlund ja kaksi muuta osakasta, Leo Snellman ja Karl-Erik Liljekvist, ovat yhtä mieltä yritysideansa eduista: se on yksinkertainen ja edullinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen itse opettanut neljä lastani ajamaan, joten tiedän, mitä ajo-opetus vaatii. Tällaista palvelua ei ole aiemmin ollut saatavilla missää muualla, Granlund sanoo.

Leo Snellman ja Per Granlund aloittavat kahdella autolla, joista yksi on Kokkolassa ja toinen Pietarsaaressa. Kuva: Tapio Lehtinen

Henkilöauton ajokortin hankkimiseen vaaditaan vähintään 10 tuntia ajo-opetusta. Kuski.fi:n käyttö tähän tarkoitukseen maksaa yhteensä 299 euroa, koska yksi tunti maksaa 29.90 euroa.

– Tämä on edullisempaa kuin lisäpolkimien asennuttaminen ammattilaisilla. Se voi maksaa polkimineen ja asennuksineen 300-400 euroa, vertaa Granlund.

Oppilas voi ostaa Kuski.fi:ltä joko kaikki kymmenen tuntia tai vain osan niistä

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liittyäkseen palveluun asiakkaan on rekisteröidyttävä sivustolle. Kalenterista löytyvät vapaat ajoajat. Autot ovat käytetettävissä joka päivä aamukuudesta keskiyöhön.

Auto tulee palauttaa kymmenen minuuttia ennen seuraavan tunnin alkua takaisin lähtöpaikkaansa. Kunkin ajokerran kesto on siten 50 minuuttia. Asiakkaat voivat varata myös useampia tunteja kerrallaan.

Kuski.fi:n yrittäjät ovat laskeneet palvelunsa pysyvän kannattavana, jos noin viidennes ajoluvalla harjoittelevista asiakkaista päättää käyttää heidän palveluaan Kokkolan ja Pietarsaaren seuduilla. Kuva: Tapio Lehtinen

Toistaiseksi Kuski.fi:llä on kaksi autoa, yksi Kokkolassa Mekonomenin yhteydessä olevassa autotallissa ja toinen Pietarsaaressa Vaunusepäntiellä sijaitsevassa autotallissa.

Perustajat painottavat, että heidän tavoitteensa ei ole kilpailla autokoulujen kanssa, vaan täydentää olemassa olevaa tarjontaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Emme opeta, vuokraamme vain auton, korostaa Snellman.

Nykyisin vajaa kolmannes ajokortin suorittajista harjoittelee ajoluvan turvin. Kuski.fi:n yrittäjät ovat laskeneet palvelunsa pysyvän kannattavana, jos noin viidennes ajoluvalla harjoittelevista asiakkaista päättää käyttää heidän palveluaan Kokkolan ja Pietarsaaren seuduilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä