Uusi vaihde Abilitan kasvulle - Monetran järjestelmäkumppanivalinta nostaa Abilitan merkittävimpien softatalojen joukkoon

Kuva:

MAINOS - ABILITA -

JärjestelmätoimittajaOy Abilita Ab on kasvanut viimeiset vuodet ja nyt kasvulle tuli uusi sysäys, kun Monetra-konserni valitsi taloushallinnon järjestelmäkokonaisuuden kumppaniksi Abilitan ja Unit4 ERP -järjestelmän.

- Meistä tulee sopimuksen myötä yksi johtavista järjestelmätoimittajista julkisella puolella. Sopimus on todella merkittävä ja tulee myös tarkoittamaan uusia rekrytointitarpeita, myyntijohtaja Frej Salmela kertoo.

Abilitan väki on syystäkin iloinen syntyneestä diilistä.

Sopimuksen suuruutta kuvaa hyvin se, että uudistuvan palvelukokonaisuuden piiriin on siirtymässä noin 130 Monetra-yhtiöiden organisaatioasiakkuutta – käytännössä kaupunkeja, kuntia ja hyvinvointialueita - lähivuosien aikana. Käytännössä muualla Pohjoismaissa jo hyvin suosittu taloushallinnon järjestelmä Unit4 ERP tulee Abilitan kautta korvaamaan useita tällä hetkellä käytössä olevia järjestelmiä, joista moni on tulossa elinkaarensa päähän.

Tarjouspyynnössä on arvioitu neljälle tulevalle vuodelle hankinnan arvoksi noin 35 miljoonaa euroa.

- Abilitan tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin ja se sijoittui

kokonaisuutena vertailun parhaaksi. Järjestelmä on kyvykäs, tehokas,

lokalisoitu Suomeen ja sen käyttökokemukset ovat hyvät niin pienillä

kuin suurilla asiakkailla, Monetra Oy:n toimitusjohtaja perustelee

sopimusta.

Abilitalla on vahva rooli myös varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmätoimittajana. Yhtiö on ollut luomassa Pohjanmaan hyvinvointialueelle paljon muita Suomen alueita varhaisemmassa vaiheessa yhtenäistä sosiaalihuollon järjestelmää. Tätä järjestelmää käytetään nyt keskitetysti koko Pohjanmaan alueella.  Pohjanmaa on Abilitalle kotikenttänä erittäin tärkeä alue ja yritys haluaa edelleen edistää ja tukea alueen julkista sektoria.

Abilitassa on tällä hetkellä runsaat 60 työntekijää. Näistä suurin osa on Pietarsaaressa, mutta toimipisteitä on myös Vaasassa ja Tampereella.

 - Abilita on jo nyt alueen suurin ICT-työnantaja ja kauppa merkitsee uusia työpaikkoja toiminta-alueillemme. Olemme jo palkanneet suuren määrän uusia työntekijöitä, jotka aloittavat lähikuukausina, mutta tämä on vasta alkua. Tulevaisuudessa tarvitsemme entistä enemmän kehittäjiä, järjestelmäkonsultteja ja projektipäälliköitä. Jos haluat työskennellä kanssamme, eduksi on asiantuntemuksen lisäksi kokemusta julkishallinnon taloushallinnosta, mutta se ei ole edellytys, yhtiön toimitusjohtaja Andreas Liljedahl kertoo.

Hänen mukaansa Abilita rekrytoi monipuolisesti:

- Henkilökuntamme on hyvä sekoitus sekä vanhempia ja kokeneita että nuoria ja innokkaita asiantuntijoita. Meitä yhdistää intohimomme työtämme kohtaan.

Käytännössä Abilita vahvistaa rooliaan yhtenä Pohjanmaan merkittävimpänä softatalona.

 

 

 

Runsaat 35 vuotta sitten perustettu Abilita tuottaa etenkin kuntasektorille erilaisia ohjelmistopalveluja.

Yhtiö tarjoaa tietoa, konsultointia sekä kattavia ohjelmistoratkaisuja pääasiassa hallinnolle, mutta myös yksityiselle sektorille. Yhtiön toiminnan missiona on tukea kuntien toimintaa joustavilla ja moderneilla tietojärjestelmäratkaisuilla.

Harva tulee ajatelleeksi, että kunnat hoitavat kaiken kirjastoista ja lumen auraamisesta lastensuojeluun. Kaiken tämän hallitsemiseksi tarvitaan toiminnanohjausjärjestelmiä, jotka auttavat kuntia tarjoamaan parasta mahdollista palvelua ja joissa on joustavuutta vastata toimintaympäristön jatkuvaan muutokseen.

Mitä tehokkaammin tieto kulkee ja palvelee julkista hallintoa ja palvelujen tuotantoa, sitä sujuvampaa on sekä kansalaisten, yritysten että viranomaisten elämä.

Abilita syntyi vuonna 1984 seitsemän kunnan yhteishankkeena, kun kunnat perustivat yhtiön tietojärjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon. Yrityksen toiminta on sittemmin kasvanut ja laajentunut voimakkaasti. 

Tänä päivänä sijoittajat ja Abilitan henkilökunta omistavat suurimman osan yhtiöstä. Sijoittajat 49,7 %, henkilökunta 31,8 % ja kunnat 18,5 %. Abilita on erittäin vakaa AAA-luokiteltu kilpailukykyinen järjestelmätoimittaja.

Tutustu tarkemmin Abilitan erilaisiin ratkaisuihin >>

Ota yhteyttä Abilitaan >>