Paikallisuutiset

Uusi Osuuspankki Botnia syntyy kolmen pankin yhdistyessä – käyntiin vuodenvaihteessa

Pietarsaaren Seudun, Kruunupyyn ja Purmon Osuuspankit fuusioituvat OP Botniaksi 1.1.2025 lähtien. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren seudun, Kruunupyyn ja Purmo Osuuspankit yhdistyvät vuoden 2025 alusta. Asiasta päättivät pankkien edustajiston sekä osuuskuntien kokoukset tiistaina.

Uuden pankin nimeksi tulee OP Botnia.

– Yhdistämällä voimamme varmistamme, että pystymme jatkossakin pitämään huolta omistaja-asiakkaistamme ja edistämään paikallisen toimintaympäristömme kehitystä. Vaikuttavuutemme kasvaa toimialueella ja teemme merkittävämpiä yhteisöllisiä tekoja. Uskomme vahvasti, että OP Botnia tulee kohentamaan alueellista elinvoimaa, kertoo OP Kruunupyyn hallituksen puheenjohtaja Johan Byggmästar tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki pankkien nykyiset seitsemän konttoria jatkavat toimintaansa. Yhdistyminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä.

– Tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. OP Kruunupyyn, OP Pietarsaaren Seudun ja OP Purmon omistaja-asiakkaat siirtyvät OP Botnian asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, toteaa OP Pietarsaaren Seudun hallituksen puheenjohtaja Sune Sjölund.

Tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina.

– Yhdistymisen kautta uudella pankilla on vahvempi kyky sekä toimia sääntelyn mukaisesti että valmentaa asiakkaita tekemään parempia taloudellisia valintoja, OP Purmon hallituksen puheenjohtaja Ole Lillqvist sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren seudun, Purmon ja Kruunupyyn Osuuspankkien yhdistymisestä tiedottivat viime syksynä vasemmalta Tony Hellman, Ole Lillqvist, Berndt Nylund, Ann-Cathrine Engström-Käld, Johan Byggmästar, Kaj Nylund, Elin Härmälä, Sune Sjölund ja Agneta Ström-Hakala. Kuva: Pentti Höri

Osuuspankit tiedottivat yhdistymishankkeesta viime vuoden marraskuussa. Yksi asiaa vauhdittava tekijä oli Euroopan Keskuspankin riskienhallintaa koskeva määräys, joka astuu siirtymäkauden jälkeen koko tehollaan voimaan vuonna 2027.

– On laskettu, että jokainen pankki tarvitsee 8–10 riskienhallinnan parissa työskentelevää henkilöä. Esimerkiksi Kruunupyyssä meitä on kaikkiaan 11, joten se matematiikka muodostaa mahdottoman yhtälön, Kruunupyyn Osuuspankin toimitusjohtaja Kaj Nylund taustoitti tuolloin PS:ssa.

Osuuspankki Botnialle valmistuu uusi konttori Pietarsaareen tulevana kesänä. Kuva: Pentti Höri

Uudessa alueellisessa OP Botniassa on töissä reilut 50 henkilöä, mikä auttaa ratkaisemaan EKP:n vaateen näiltä osin.

Pankilla on yhteensä seitsemän konttoria Pietarsaaressa, Luodossa, Purmolla, Ähtävällä, Kruunupyyssä, Alavetelissä ja Teerijärvellä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä