Paikallisuutiset

Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtaja Mats Brandt valittiin strategiavirkaan Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymään – aikoo jatkaa kaupungin johdossa vielä ainakin puoli vuotta

Mats Brandt aloittaa osa-aikaisena Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän strategiajohtajana marraskuussa. Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajan pestiin hän astui kaksi vuotta sitten.
Mats Brandt aloittaa osa-aikaisena Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän strategiajohtajana marraskuussa. Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajan pestiin hän astui kaksi vuotta sitten. Kuva: Arkisto / Heimo Riihimäki

Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajaMats Brandt on valittu Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän strategiajohtajan virkaan.

Uusi virka on kuntayhtymän suunnitteluvaiheessa osa-aikainen, mutta muuttuu täysipäiväiseksi toiminnan käynnistyessä vuoden 2022 alusta.

Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus valitsi maanantaina yhdeksän uutta johtajaa tulevalle hyvinvointikuntayhtymälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallintotieteiden tohtori Mats Brandt jatkaa toistaiseksi Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajana.

– Tulen tekemään esityksen kaupunginhallitukselle käytännön järjestelyistä marraskuun aikana. Strategiajohtajan virassa on myös kuuden kuukauden koeaika, joten lopullista irtisanoutumista kaupunginjohtajan virasta ei tule ensimmäisen puolen vuoden aikana, Brandt kertoo.

Hänen mukaansa sosiaali- ja terveydenhuollon resurssit edustavat jo tällä hetkellä puolta kaupungin talousarviosta.

– Olen kiinnittänyt paljon huomiota tälle sektorille jo nyt. Kun valmistelu tapahtuu nyt maakunnallisella tasolla, se tottakai lisää panostusta ja huomiota asiaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän toteaa alueellisen näkökulman olleen vahvassa roolissa myös edeltäjillään Gösta Willmanilla ja Stig Östdahlilla kaupunginjohtajan virassa, eli siinä mielessä tilanne ei ole uusi.

– Joka tapauksessa pystyn osallistumaan uuteen työhön vasta, kun Uudenkaarlepyyn ensi vuoden talousarvio on lyöty lukkoon, mikä tapahtuu 12. marraskuuta.

Strategiajohtajan toimenkuva on vasta muotoutumassa, mutta Mats Brandt toteaa sen liittyvän yhteisten tavoitteiden määrittämiseen aivan uudessa sosiaalipalvelut, terveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhdistävässä organisaatiossa.

Mats Brandt astui Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajan virkaan lokakuussa 2018. Aiemmin hän on toiminut Maalahden ja Maksamaan kunnanjohtajana sekä muun muassa Pohjanmaan liiton kehittämissuunnittelijana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus valitsi Brandtin lisäksi kahdeksan muuta viranhaltijaa hyvinvointikuntayhtymään.

Hallintojohtajaksi valittiin Juha Post, HR-johtajaksi Ann-Charlott Gröndahl, talousjohtajaksi Lena Nystrand, viestintäjohtajaksi Petra Fager, laatujohtajaksi Mari Plukka, johtajaylilääkäriksi Peter Nieminen, johtajaylihoitajaksi Marjo Orava sekä sosiaalijohtajaksi Carina Nåhls.

Jo aiemmin kuntayhtymän johtajaksi on valittu Marina Kinnunen ja sektorijohtajiksi Pia-Maria Sjöström, Erkki Penttinen sekä Leif Holmlund.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä