Paikallisuutiset

UPM:n Pietarsaaren sellutehdas ja saha avasivat haun oppisopimusohjelmiin – Opiskelijoille maksetaan palkkaa opiskeluajalta

UPM:n Pietarsaaren tehtaat muodostavat biometsäteollisuuden keskittymän, jossa valmistetaan puusta sellua, sahatavaraa ja energiaa. UPM:llä Pietarsaaressa työskentelee noin 340 henkilöä.
UPM:n Pietarsaaren tehtaat muodostavat biometsäteollisuuden keskittymän, jossa valmistetaan puusta sellua, sahatavaraa ja energiaa. UPM:llä Pietarsaaressa työskentelee noin 340 henkilöä. Kuva: Clas-Olav Slotte

UPM:n Pietarsaaren sellutehdas ja Alholman saha ovat käynnistäneet haut uusiin oppisopimusohjelmiin. Hakemuksia otetaan vastaan 3.10. saakka. Ohjelmat alkavat pääsääntöisesti joulukuun 2022 alussa.

Ammattitutkintoon valmistavat koulutusohjelmat kestävät noin kaksi vuotta ja koostuvat käytännön työstä ja teoriaopinnoista. Teoriakoulutukset pidetään lähiopetuksena tai virtuaalisesti.

Sellutehtaan ohjelma valmistaa monipuolisiin sellun tuotannon tehtäviin ja sahan ohjelma mekaanisen sekä sähkö- ja automaatiokunnossapidon tehtäviin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koulutusyhteistyökumppanina toimivat Saimaan ammattiopisto Sampo ja Taitotalo. Kouluttajina toimivat UPM:n omat asiantuntijat ja ulkopuoliset koulutuksen ammattilaiset.

Opiskelijoille maksetaan palkkaa oppisopimusohjelman ajalta. Heidät valitaan ja koulutetaan aina sillä ajatuksella, että he työllistyisivät koulutusta vastaaviin tehtäviin UPM:llä.

Pietarsaaren lisäksi oppisopimusohjelmia on aukaistu myös UPM:n Jämsänkosken, Rauman, Valkeakosken, Lappeenrannan ja Kouvolan sellu- ja paperitehtailla, Juupajoen ja Lappeenrannan sahoilla sekä Joensuun vaneritehtaalla.

Ensimmäisen kerran oppisopimuskoulutettavia otetaan myös UPM Raflatacin Tampereen tarralaminaattitehtaalle. UPM rekrytoi tänä syksynä yhteensä yli 100 opiskelijaa oppisopimusohjelmiinsa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

UPM:n oppisopimusohjelmiin ja koulutettavien kokemuksiin voi tutustua UPM:n verkkosivuilla.

Fakta

UPM Pietarsaari

UPM:n Pietarsaaren tehtaat muodostavat biometsäteollisuuden keskittymän.

Pietarsaaressa valmistetaan sellua, sahatavaraa ja energiaa.

Alueella sijaitsee myös UPM Metsän Pohjoisen alueen puunhankinnan konttori.

UPM:llä Pietarsaaressa työskentelee noin 340 henkilöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä