Paikallisuutiset

UPM tarjoaa 100 uutta oppisopimusta valtakunnallisesti - paikkoja myös Pietarsaaressa

UPM rekrytoi jälleen tänä syksynä yli 100 opiskelijaa oppisopimusohjelmiinsa. Oppisopimuspaikkoja avataan Kouvolan, Lappeenrannan ja Pietarsaaren sellutehtailla, Jämsänkosken, Rauman, Valkeakosken, Lappeenrannan ja Kouvolan paperitehtailla, Savonlinnan vaneritehtaalla sekä Juupajoen sahalla, metsäyhtiö kertoo tiedotteessaan.

Haku eri tehtaiden oppisopimusohjelmiin alkaa 1. syyskuuta ja päättyy 2. lokakuuta 2023. Ohjelmat käynnistyvät vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

Oppisopimusohjelmat kestävät noin kaksi vuotta ja koostuvat käytännön harjoittelusta sekä lyhyistä teoriaopinnoista. Koulutusyhteistyökumppanien kanssa toteutettavista ohjelmista valmistuu tulevaisuuden ammattilaisia tuotannon, automaation ja mekaanisen kunnossapidon sekä voimalaitoksen tehtäviin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

UPM osallistui Tule tänne -rekrytointitapahtumaan Pietarsaaren torilla pari vuotta sitten Tarja Luopajärven, Susanna Jakobssonin ja Andreas Rönnqvistin voimin. Nyt UPM käynnistää oppisopimuskampanjan. Kuva: Pentti Höri

Opiskelijoille maksetaan palkkaa oppisopimusohjelman ajalta. Ammatteihin kehittyminen perustuu henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan ja toteutetaan suunnitelmallisesti siten, että opiskelijat työllistyisivät koulutusta vastaaviin tehtäviin UPM:llä.

Kaikki yhtiön oppisopimusohjelmat on räätälöity liiketoimintojen tarpeisiin, ja niiden aikana suoritetaan alakohtainen ammattitutkinto, UPM tiedottaa.

– Oppisopimusohjelmien tarkoituksena on valmentaa työskentelemään turvallisesti ja tuottavasti tehtaiden monipuolisissa ammateissa. Ohjelmissa opitaan työhönopastuksen ja itsenäisen harjoittelun kautta biometsäteollisuuden ammattilaiseksi, UPM:n koulutuspäällikkö Jari Nyström kertoo tiedotteessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä