Paikallisuutiset

UPM Pietarsaaren tuotantoa pysäytetään viikonloppuna – Huoltoseisokkiin liittyvät toimenpiteet saattavat aiheuttaa hajuhaittoja lähiympäristössä

UPM Pietarsaaren huoltoseisokki saattaa aiheuttaa hajuhaittoja lähiympäristössä seisokin alkaessa ja päättyessä.
UPM Pietarsaaren huoltoseisokki saattaa aiheuttaa hajuhaittoja lähiympäristössä seisokin alkaessa ja päättyessä. Kuva: Clas-Olav Slotte

UPM Pietarsaaren huoltoseisokki käynnistyy ensi maanantaina 12. lokakuuta. Huolto kestää kokonaisuudessaan noin kolme viikkoa.

Tuotannon pysäytys etenee osastoittain alkaneena viikonloppuna ja tehtaan pysäytys ja käynnistys saattavat aiheuttaa hajuhaittoja lähiympäristössä.

Seisokin aikana liikennemäärät kasvavat UPM:n tehdasalueelle johtavilla tieosuuksilla kasvavat maanantaista alkaen. Liikenteen sujuvoittamiseksi Pohjanlahdentien jatkeeksi on otettu käyttöön uusi tie.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seisokin aikana tehtaalla tehdään tarvittavia puhdistus-, huolto- ja kunnossapitotöitä sekä laiteuudistuksia.

– Säännöllisin väliajoin pidettävillä huoltoseisokeilla varmistamme tehtaan turvallisen ja tehokkaan käynnin. Olemme järjestäneet useita koulutustilaisuuksia omalle ja yhteistyökumppaneiden henkilöstölle, jotta varmistamme töiden sujumisen turvallisesti ja tehokkaasti samalla, kun noudatamme tarkasti toimintaohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi, sanoo tehtaanjohtaja Simon Fagerudd.

Seisokin aikana UPM Pietarsaaren tehdasalueella työskentelee oman henkilöstön lisäksi noin 1 600 urakoitsijan ja palveluntarjoajan työntekijää, joista valtaosa on Suomesta.

Tehtaalla noudetaan seisokin aikana tarkasti turvavälejä sekä hygienia- ja maskiohjeita. Lähikontaktit minimoidaan työskentelemällä työryhmissä sekä porrastamalla ruoka- ja kahvitauot. Kasvomaskeja käytetään työtehtävissä, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

UPM ja urakoitsijayritykset ovat huomioineet leviämisen ehkäisemisen tärkeyden myös työajan ulkopuolella.

Suomen ulkopuolelta saapuvilta edellytetään koronatestiä sekä lähtömaassa että Suomessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä