Paikallisuutiset

UPM aloittaa muutosneuvottelut

Pietarsaaressa UPM:llä on sellutehdas ja Alholman saha. Kuva: Clas-Olav Slotte

UPM:n liiketoiminnot varautuvat sopeuttamaan tuotantoa tilapäisesti Suomessa ja aloittavat muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita.

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista, kertoo yhtiö tiedotteessa.

Pietarsaaressa UPM:llä on sellutehdas ja saha. Pietarsaaren paperitehtaan UPM myi ruotsalaiselle pakkauspaperivalmistajalle Billerudille vuonna 2012.

UPM:n Pietarsaaren sellutehtaalla valmistetaan lähialueiden kuitupuusta koivu- ja havusellua tarra-, erikois- ja pehmopapereiden sekä kartongin raaka-aineeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren sellutehtaan kapasiteetti on 800 000 tonnia vuodessa ja tehtaalla työskentelee noin 280 henkilöä.

UPM:n Alholman sahalla valmistetaan mänty- ja kuusisahatavaraa rakentamiseen sekä ikkuna-, ovi-, ja huonekaluteollisuudelle. Alholman sahalla Pietarsaaressa työskentelee noin 75 henkilöä.

Neuvotteluilla varaudutaan mahdolliseen tuotannon tilapäiseen sopeuttamiseen liiketoimintojen suomalaisissa yksiköissä, mikäli toimintaympäristön epävarmuus jatkuu.

Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Muutosneuvottelut koskevat UPM Pulp Suomen toiminnoissa noin 820 henkilöä, UPM Timberin sahoilla noin 340 henkilöä ja UPM Communication Papersin suomalaisilla tehtailla noin 1 100 henkilöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mahdolliset lomautukset voisivat ajoittua UPM Pulpin, UPM Timberin osalta 1.7.2024–31.12.2024 ja UPM Communication Papersin osalta 1.9.2024–28.2.2025 väliselle ajalle. Päätökset mahdollisista lomautuksista tehdään muutosneuvottelujen päätyttyä, ja ne voisivat toteutua vaiheittain ja kestää yhteensä korkeintaan 90 päivää.

UPM:n Pietarsaaren tehdasintegraatin muodostavat sellutehdas, Alholman saha ja Metsän Pohjoisen alueen konttori. Ne sijaitsevat UPM:n teollisuusalueella Alholmassa yhdessä Billerud Finlandin, Walkin ja Alholmens Kraftin kanssa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä