Paikallisuutiset

Unicef-kaupasta jouluostamalla voi taas tehdä hyvää – tärkein myyntiartikkeli on perinteisesti joulukortti, johon uskotaan yhä

YK:n lastenrahasto Unicefin joulukauppa on Pietarsaaressa avoinna tänäkin vuonna. Osoitteessa Isokatu 11 sijaitsevaan myymälään kuljetaan saman pääoven kautta kuin Delhi House -ravintolaan.

– Pietarsaaren Unicef-ryhmä on pitänyt kauppaa auki vapaaehtoisvoimin ainakin 25 vuotta, tietää ryhmän pitkäaikainen aktiiviRiitta Palovuori.

Pop up -myymälästä ostamalla voi omalta osaltaan auttaa suurissa asioissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jemenissä on nälänhätä. Etelä-Euroopan pakolaisleireillä on tilanne vaikea. Eritreassa on puutetta esimerkiksi vedestä ja saniteettitiloista, Palovuori listaa.

Pieneltä tuntuva lahjahankinta voi olla kaikkea muuta.

– Anna ja Toivo-nuket ovat käsityötä ja nuken hinnalla pystytään rokottamaan yksi lapsi yleisimpiä tartuntatauteja vastaan.

Monipuoliseen tarjontaan kuuluu myös räsymattoja, joiden menekki on Palovuoren mukaan ollut tänä vuonna hyvää. Tärkein artikkeli kuitenkin yhä on suomalaisen joulunalusajan vanha muistamistyökalu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Joulukortti, sen menekkiin uskomme tänä vuonna vahvasti. Ihmisillä on nyt aikaa tehdä perinteisiä asioita.

Eräs Palovuoren puheita todeksi tehnyt ostaja onRichard Sjölund, joka pistäytyi Unicef-jouluostoksilla maanantaina. Hän poimi ensimmäisenä käsiinsä juuri joulukortteja.

– Olen näitä ostanut useampana vuonna.

Kuinka ollakaan lähti Sjölundin mukaan myös matto. Niiden ohessa on lappu, joka kertoo mattojen olevan paikallista tekoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kirkkorantalaisen tekijän työtä, Sjölund tiesi.

Tiskin takana Sjölundia palveliAnni Leponiemi, joka lähti mukaan toimintaan viitisen vuotta sitten ystävän innostamana. Hän kertoo myynnin lähteneen käyntiin aavistuksen verkkaisesti, mutta viikonloppua kohden on luvassa enemmän ostajia.

Asiakkaille on Leponiemen mukaan tärkeää tietää, että rahat todella menevät, minne pitääkin.

– Ja Unicefin osalta näin on.

Leponiemi tarjoaa pienen kierroksen yhden huoneen kaupan ympäri ja sieltähän löytyy monenlaista kiehtovaa. Pietarsaarelaisen suunnittelijan Ann Bäckin tiskirättien kaltaisia klassikkojakin on myynnissä ja arvan ostamalla pääsee auttamaan vaikka vain yhdellä eurolla.

Mihin saakka on ostoksia aikaa tehdä?

– Viimeinen aukiolopäivämme on 14. joulukuuta, joka on samalla viimeinen joulukorttien lähetyspäivä, Anni Leponiemi tietää.

Pietarsaaren Unicef-ryhmä on reagoinut koronatilanteeseen tarjoamalla myös kotiinkuljetuspalvelun.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä