Paikallisuutiset

UEFA ja Disney pyrkivät lisäämään tyttöjen määrää jalkapallossa – Uudessa ohjelmassa mukana myös Pietarsaaren FF Jaro

Kuva: Sini Liikanen

Suomessa käynnistyy keväällä 5–8-vuotiaille tytöille suunnattu UEFA Playmakers -ohjelma, jossa Euroopan jalkapalloliitto UEFA ja Disney yhdistävät voimansa kasvattaakseen tyttöjen määrää jalkapallossa.

Ohjelma toteutetaan seurojen toimesta 38 paikkakunnalla ympäri Suomen. Yksi mukana olevista joukkueista on Pietarsaaren FF Jaro.

Ohjelman tavoitteena on tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua jalkapalloon harrastuksena. Harjoituksissa opetellaan liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja sekä jalkapallotaitoja lapsille tuttujen Disney-tarinoiden maailmassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Naisten ja tyttöjen osallistumisen kasvattaminen jalkapallon parissa on meille tärkeä tavoite. Lasten liikkumisesta koronaviruksen aikana on puhuttu paljon ja tarvitsemme UEFA Playmakers -ohjelman kaltaisia toimenpiteitä kannustaaksemme pieniä lapsia liikunnan ja jalkapallon pariin, Palloliiton puheenjohtajaAri Lahti kommentoi tiedotteessa.

Ohjelma on osa eurooppalaista kokonaisuutta, ja se on kohdistettu tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa.

– Tämän ohjelman myötä haluamme puhutella pieniä lapsia heidän omista lähtökohdistaan käsin. Useat tutkimukset osoittavat, että tarinoiden voima opettaa lapsia eniten ja tämä onkin aivan uudenlainen tapa toteuttaa jalkapalloharjoitukset tarinallisin keinoin, Palloliiton seurakehittäjäSilja Ranta kertoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä