Paikallisuutiset

Työllisyys heikkeni, työpaikkoja avautui lisää Pietarsaaressa

Lomautusten määrän kasvu osin selittäjänä.

Yhtä työttömäksi jäänyttä kohti Pietarsaaressa avautui kolme uutta työpaikkaa lisää vuoden aikana. Kuva: Juha Neuvonen

Työttömyys kasvoi Pietarsaaressa 114 henkilön verran helmikuussa verrattuna viime vuoden helmikuuhun. Samassa ajassa kuitenkin avoimien työpaikkojen määrä kasvoi reilummin, eli 307:llä, kertoo Pohjanmaan ely-keskuksen tilastointi.

Pietarsaaressa oli helmikuun 2024 lopussa 775 työtöntä työnhakijaa, työttömyysprosentin ollessa 8,8. Avoimia työpaikkoja oli ilmoitettu 1 010 kappaletta.

Talousalueen kunnista Luodon työttömyysaste on edelleen alhaisin, 2,4 prosenttia. Luodossa oli kuunvaihteessa avoimena 44 työpaikkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pedersören työttömyysprosentti oli 2,6. Avoimia työpaikkoja oli ilmoitettu 307.

Uudessakaarlepyyssä työtä vailla oli 5,0 prosenttia työvoimasta ja työpaikkoja oli auki 111 kappaletta.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi useimmissa Pohjanmaan ely-­keskusalueen kunnissa helmikuussa. Vuotta aikaisempaan nähden kasvua oli määrällisesti eniten Vaasassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Työttömien määrä vähentyi määrällisesti eniten Närpiössä, Vetelissä ja Lestijärvellä.

Pohjanmaan ely-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa) oli helmikuun lopussa yhteensä 8 034 työtöntä työnhakijaa. Se on 754 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä oli helmikuussa 116 vähemmän kuin tammikuussa. Pohjanmaan ely-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on kuitenkin edelleen Manner-Suomen alhaisin (7,0 %). Koko maassa vastaava osuus on 10,8 %.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Työttömyys on reilun vuoden ajan ollut alueellamme lievässä kasvussa muun muassa lomautusten muodossa. Joitakin selvitysten alla olleita investointihankkeita on myös peruttu. Vielä suunnittelupöydillä oleviin investointeihin voi olla myönteistä vaikutusta sillä, että työvoimaa on hieman paremmin saatavilla, sanoo Pohjanmaan ely-keskuksen ylijohtaja Mika Palosaari.

Työttömyys kasvoi kaikissa ikäryhmissä ja useimmissa ammattiryhmissä vuodentakaiseen verrattuna.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä