Paikallisuutiset

Työlle haetaan tekijöitä

Concordia koettaa rekrytoida Jaakon Päivien viikolla

Tiedottaja Heidi Martinlassi valmistautuu Concordian rekrytointitapahtumaan.
Tiedottaja Heidi Martinlassi valmistautuu Concordian rekrytointitapahtumaan. Kuva: Heimo Riihimäki

Pietarsaari

Jaakon Päivien keskiviikkona järjestävät kehitysyhtiö Concordia ja Pietarsaaren kaupunki rekrytointitapahtuman "Tule tänne - Pietarsaaren seudulla on työtä". Tarkoitus on esitellä erityisesti mahdollisille paluumuuttajille, mitä seudulla on tarjottavanaan.

– Seudun viisi kuntaa esittäytyvät, samoin sosiaali- ja terveysvirasto, tiedottajaHeidi Matinlassi kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

­– Tusina yritystä on mukana myös. Ja ammattikorkeakoulu Centria, sekä työpaikkana että opiskeluvaihtoehtona.

Concordiasta katsoen Pietarsaaren seudulla menee hyvin. Pietarsaaren työttömyysaste on pienehkö vastaavanlaisiin paikkakuntiin verrattuna ja koko seudun keskimääräinen työllisyysaste on suorastaan hyvä. Suomen talouden vaikeinakin vuosina täkäläiset yritykset ovat investoineet ja kasvaneet. Monipuolisen yritysrakenteen ansioista elinkeinoelämä on sopeutunut ja löytänyt kasvumahdollisuuksia, ja vienti on kasvanut. Tällä hetkellä yritykset kertovat, että suurin este niiden kasvulle on työvoiman puute. Siksi rekrytointi ja paluumuutto ovat tärkeitä teemoja Concordian aluemarkkinoinnissa.

Millaista väkeä nyt etsitään?

– Ei voi sanoa, että kysymys olisi yhdestä tai kahdesta toimenkuvasta. Pelkästään teollisuuspuolella seudulla on hyvin monenlaisia yrityksiä, elintarvikealalta veneenrakennukseen, muoviin ja puuhun. Työvoimatarpeet ovat yrityskohtaisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rekrytointitapahtuma järjestetään tyhjillään olevassa liiketilassa kävelykadun varrella.

Concordiassa toivotaan, että nuoret, jotka opiskelevat tai ovat jo aloittaneet työelämänsä muualla Suomessa, näkevät täkäläiset työmarkkinat tulevaisuuden mahdollisuutena, ovat he sitten paluumuuttajia tai seutua ennestään tuntemattomia.

– Olemme lähettäneet noin henkilökohtaista 3000 kutsua eri puolille Suomea. Kutsuja on lähetetty 18 - 40 -vuotiaille, joiden aiempi osoite on ollut jossain Pietarsaaren seudun kunnassa. Olemme saaneet rohkaisevaa palautetta kutsuista.

Rekrytointitapahtuma ei ole ensimmäinen laatuaan Pietarsaaressa, mutta edellisestä kerrasta on jo muutama vuosi aikaa. Nuoren työvoiman karkaaminen muualle ei sekään ole uusi havainto. Viime talvena Pedersören kunta teetti kyselyn siitä, voisivatko muualle muuttaneet kunnan kasvatit harkita paluuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työtä siis on tarjolla osaajille. Rekrytointitapahtumassa esitellään myös seudun asumisympäristöjä ja kohtuuhintaisia asuntoja, tonttitarjontaa ja kulttuurielämää, ulkoilumahdollisuuksia sekä päiväkoteja ja kouluja.

Syy ajoittaa rekrytointitapahtuma Jaakon Päivien viikolle lienee ilmeinen. Jaakon Päivillä monet entiset pietarsaarelaiset tai entiset lähikuntien asukkaat käyvät tapaamassa tuttujaan. Monet alueella lomailevat potentiaaliset paluumuuttajat ja alueelle muuttajat voivat päivän aikana saada vastauksia kysymyksiinsä sekä solmia henkilökohtaisia kontakteja. Tavoitteena on, että kunnat, elinkeinoelämä ja muut tahot esittäytyvät tapahtumassa helposti lähestyttävällä tavalla ja antavat yhdessä monipuolisen kuvan seudusta.

Heimo Riihimäki

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä