Paikallisuutiset

Tuulivoimalakuljetukset käyntiin alkukesästä: Pietarsaaresta lähtee 120 erikoiskuormaa kohti Keski-Suomea

Alkavan kesän aikana myös Pietarsaaressa ja lähiseudulla saadaan todistaa massiivisia erikoiskuljetuksia, kun tuulivoimaloiden komponentit liikkuvat kohti Keski-Suomen voimalatyömaita.

Pisimmillään kuorma voi olla satametrinen. Yhdellä voimalan lavalla on mittaa 90 metriä, ja pituutta lisäävät vetokaluston ylitykset.

Tuulivoimalan siipiä eli lapoja Pietarsaaren satamassa. Yhden lavan pituus on 90 metriä. Sen jättöreunassa voi havaita hammastuksen eli serraation, jonka tarkoitus on hiljentää käyntiääntä. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren satamaan on talven aikana tuotu kymmenisen laivalastillista tuulivoimaloiden osia. Kauttakuljetuksen on mahdollistanut joulukuussa tehty huomattava laiteinvestointi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Saimme silloin uuden 100 tonnin satamanosturin, ja Europortsilla [satamaoperaattori] oli entuudestaan toinen. Näiden komponenttien käsittelyyn tarvitaan kaksi järeää nosturia, Pietarsaaren sataman toimitusjohtaja Juha Hakala kertoo.

Yksi siipi eli lapa painaa 30 tonnia, raskaimmat voimalan rungon osat 90 tonnia ja naselli eli konehuone 60 - 70 tonnia. Suurimmilla tornin alaosilla on mittaa 45 metriä ja läpimittaa 6,5 metriin saakka.

Maan tasalla selviää tuulivoimalan nasellin eli konehuoneen todellinen koko. - Sillä on linja-auton mitat, Pietarsaaren sataman toimitusjohtaja Juha Hakala tietää. Kuva: Pentti Höri

Satamaan on rakennettu lisää varastokenttätilaa ja sitä laajennetaan vielä tänä vuonna. Juha Hakala nimeää tuulivoimaloiden kuljetukset merkittäväksi osaksi sataman liiketoimintaa nyt ja tulevina vuosina.

– Tuulivoimakuljetukset ovat yksi meidän tukijaloistamme myös jatkossa. Tällä on työllistävä vaikutus, ja toiminta on taloudellisesti merkittävää, hän toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suomen viralliset tavoitteet tuulivoiman lisäämiseksi ovat isoja. Maatuulivoiman rakentamista riittää vielä useammaksi vuodeksi. Sitä rakennetaan Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Pohjois-Pohjanmaalle. Me sijaitsemme hyvässä paikassa. Tästä on suora reitti niin Keski-Suomeen kuin kasitietä pitkiin etelään ja pohjoiseen.

Toimitusjohtaja Juha Hakalan mukaan tuulivoimakuljetukset tuovat työtä Pietarsaaren satamaan vielä vuosiksi. Kuva: Pentti Höri

Ensimmäiset erikoiskuljetukset lähtevät kesäkuun alussa. Kuljetuksia on kaikkiaan 120, joten niitä ajetaan monia kertoja viikossa kesän aikana.

Juha Hakala kiittelee viime vuosina tehtyjä väyläinvestointeja, jotka on toteutettu myös tuulivoimakuljetusten tilantarpeet huomioon ottaen.

– Edsevön risteyksen rampit on suunniteltu niin, että erikoiskuljetukset onnistuvat. Rautatien tasoristeyksissä Luodontiellä ja Pännäisten lähistöllä on nostettavat ajolangat, jotka toimivat etäohjauksella. Aikaisemmin nostot piti tilata kaksi viikkoa etukäteen, mutta nyt se käy rautateiden ohjauskeskuksesta tunnin varoitusajalla. Tämä on tärkeä muutos, joka joustavoittaa kuljetustoimintaa, Hakala sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alholmintien ja Luodontien T-risteystä joudutaan kuitenkin laajentamaan, jotta jopa satametriset kuormat saadaan siitä läpi. Muutamia katuvalopylväitä siirretään. Permon suuressa liikenneympyrässä kuormat oikaisevat “väärään” ajosuuntaan. Muutoin selvitään hetkellisillä liikennemerkkien poistamisilla.

Erikoiskuljetusajoneuvot saattavat liikkua 2 - 3 yksikön saattueina.

Tuulivoimalan rungot kuljetetaan enimmillään 45 metriä pitkinä, 90 tonnia painavina “pätkinä”. Rungon sisälle tulee portaiden lisäksi hissi. Kuva: Pentti Höri
Fakta

Tuulivoimalasanastoa

Johtoreuna: Tuulivoimalan lavan etureuna, joka on roottorin pyörimissuunnassa ensimmäisenä. Lavan muoto on johtoreunan puolelta leveämpi ja pyöreämpi kuin jättöreunalla.

Jättöreuna: Tuulivoiman lavan takareuna, joka on roottorin pyörimissuunnassa taaempana. Lavan muoto on jättöreunassa kapeampi ja terävämpi kuin johtoreunalla.

Serraatio: Jättöreunaan voidaan asentaa hain hampaita muistuttava serraatio, joka vähentää ilman pyörteilyä jättöreunan takana ja siten vaimentaa tuulivoimalan aiheuttamaa ääntä.

Naselli: Naselli eli konehuone sijaitsee tuulivoimalan tornin yläosassa. Nasellin etuosaan kiinnittyy roottori. Nasellissa sijaitsee mm. voimansiirto ja generaattori, jossa tuulen liike-energia muuttuu sähköksi. Naselli on kokoluokaltaan linja-auton tai junan veturin kokoinen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä