Paikallisuutiset

Tulta ja savua Jugend-hotellilla: tuore kulttuuriyhdistys tarjoilee sekä ruokaa että räiskyvän musiikki-iloittelun

Kipinöivä musiikkishow ja kolmen ruokalajin illallinen. Siinä yhdistelmä, jolla keväällä perustettu Jugend Kultur -yhdistys tarjoilee valoa ja iloa synkimpään syksyyn.

Jugend Home Hotelin sali on puettu uudelleen paloasemaksi. Brinn Jeppis Brinn -show on muusikkoFredrik Furun käsialaa, ja tarjoilusta vastaa hotellin omistajanAnders Högbergin tiimi.

– Tällainen show and dinner -konsertti on aika uutta Pietarsaaressa. En tiedä, onko tällaista koskaan edes järjestetty aikaisemmin, Anders Högberg kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensi-ilta oli viime viikon perjantaina, ja esityksiä on luvassa vielä parina tulevana viikonloppuna.

”Meiltä löytyy innokkaita ja hyviä muusikoita ja taiteilijoita. Tarkoitus on tehdä tästä salista uusi kulttuuripaikka.” Anders Högberg

Shown tuottaa yhdistys, jota Högberg ja Furu alkoivat miettiä jo ennen koronan puhkeamista. Pandemia toi ainakin aikaa suunnittelulle.

Tavoitteena on kehitellä erimuotoisia kulttuuritapahtumia hotellin tiloihin.

– Meiltä löytyy innokkaita ja hyviä muusikoita ja taiteilijoita. Tarkoitus on tehdä tästä salista uusi kulttuuripaikka, yhdistyksen puheenjohtaja Högberg kertoo. Pari–kolme tapahtumaa on jo pidetty alkusyksyn mittaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fredrik Furun mukaan show koostuu kolmesta näytöksestä, joiden välillä on ruokatarjoilua, sekä loppushowsta. Tarina on muokattu Pietarsaaren malliin: tuli ja savu ovat kantavana palokuntalaisteemana myös musiikissa.

Artistit ja tarinaa kuljettavat roolihahmot ovat hänen itsensä lisäksi Alva Nygård, Philip Järvenpää, Tika Sevón Liljegren ja William Stocks. Novian opiskelijoista koottua bändiä johtaa Mikael Svarvar.

– Esitys vedetään kolmella kielellä, enimmäkseen ruotsiksi ja suomeksi ja vähän englantia väliin. Biisejä kuullaan kaikilla kolmella kielellä, Furu sanoo.

– Konsepti on poimittu Ruotsista, jossa tällaista on tehty kauan. Vaasassa teimme vastaavan kerran Wasa Teaterin ja muutaman artistin kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esityksiin myydään myös rajoitettu määrä lippuja niille, jotka haluavat seurata pelkästään showta ilman ruokailua.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä