Paikallisuutiset

Tulevaisuutta valotetaan rotarien seminaarissa

Digitaalimurros, energiatuotannon tarpeet ja maailmantalouden näkymät esillä Pietarsaaressa.

Rotaryklubi Pietarsaari-Mässkärin presidentti Ville Hautala ja sihteeri Erkki Salmu uskovat tulevaisuuteen jatkossakin.
Rotaryklubi Pietarsaari-Mässkärin presidentti Ville Hautala ja sihteeri Erkki Salmu uskovat tulevaisuuteen jatkossakin. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaari

Määränpäänä huominen on otsikkona rotaryklubi Pietarsaari-Mässkärin järjestämällä seminaarilla, joka pidetään 22. lokakuuta Pietarsaaren Campus Allegrossa.

Seminaari käsittelee nimensä mukaisesti tulevaisuutta laajalla skaalalla. Puhujina ovat elinkeinoministeri Mika Lintilä, Vaasan yliopiston Digital Economy -tutkimusalustan johtaja Heidi Kuusniemi, Fennovoiman kehityspäällikkö Juha Miikkulainen sekä Aktian pääekonomisti Heidi Schauman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aiheina ovat muun muassa digitaalimurros, energiantuotannon tulevaisuuden tarpeet ja menetelmät sekä voimat, jotka ajavat maailmantaloutta ja sen murrosta.

– Tulevaisuutta koskevat asiat ovat aina ajankohtaisia. Luennoitsijat olemme valinneet oman alansa kovista asiantuntijoista käynnistämään kuulijoissa pohdintoja ja keskustelua. Mielestämme olemme onnistuneet siinä, järjestävän klubin puheenjohtajaVille Hautala kertoo.

Tilaisuuden lopuksi pidetään paneelikeskustelu. Tapahtuman juontaa Ylen toimittaja Antti Koivukangas.

Kyseessä on klubin ensimmäinen seminaari, mutta tuskin viimeinen, sillä siitä aiotaan tehdä perinne. Tulevaisuus on tavalla tai toisella aiheena esillä tulevaisuudessakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seminaari järjestetään rotarien nuorisovaihdon hyväksi. Pietarsaari-Mässkär-klubi on kerännyt varoja tarkoitukseen aiemmkin muun muassa Jaakon Päivien suurkirppiksellä. Kansainväliset nuorisovaihdot koostuvat erimittaisista leireistä lukuvuoden kestäviin oppilasvaihtoihin.

Seminaaria on markkinoitu suoraan muun muassa alueen yrityksille. Tilaisuuteen odotetaan 70–80 osanottajaa.

Pentti Höri

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä