Paikallisuutiset

Tule tänne! -rekrytointitapahtumassa vieraili huimat 1200 kävijää – ”Monelle oli positiivinen yllätys se, että niitä työpaikkoja on”

Tule tänne! -rekrytointitapahtuma keräsi yli 40 näytteilleasettajaa ja noin 1200 kävijää. Luvut ovat kaksinkertaistuneet muutamassa vuodessa. Kuva: Viivi Helin

Tule tänne! -rekrytointitapahtuma keräsi keskiviikkona Campus Allegron aulan täyteen väkeä. Tapahtumassa esiteltiin Pietarsaaren seudun työ- ja koulutusmahdollisuuksia sekä kuultiin seudulle muuttaneiden haastatteluja.

Näytteilleasettajia tapahtumassa oli jopa yli 40. Tapahtumasta vastaavan Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian projektipäällikkö Heidi Matinlassi muistelee, että viisi vuotta sitten näytteilleasettajia oli vain 18.

– Yritykset tosiaan halusivat lähteä tähän, ja tarve työntekijöille ja paluumuuttajille on suuri. Tämä oli myös pienille yrityksille hyvä tilaisuus näyttäytyä, Matinlassi kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se, että monet näytteilleasettajat keskeyttivät kesälomansa tällaisen tapahtuman vuoksi, ilostuttaa. Ja se varsinkin, että he olivat tyytyväisiä.

Matinlassi kertoo myös kävijämäärän ylittäneen odotukset. Hän arvioi, että päivän aikana tapahtumassa vieraili huimat 1200 ihmistä. Vielä vuonna 2019 kävijöitä oli vain 650, eli noin puolet nykyisestä. Koronavuosien aikana kävijämäärää ei seurattu.

– Joku sanoi, ettei ole ihme että kaupunki on tyhjänä juuri nyt, kun kaikki ovat täällä kampuksella, Matinlassi nauraa.

Jo tapahtuman aikana sekä näytteilleasettajat että vierailijat osoittivat kiitollisuuttansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Monelle oli positiivinen yllätys se, että niitä työpaikkoja on, ja että kehittymismahdollisuuksia ja erilaisia koulutuksia löytyy.

Positiivista palautetta Concordia sai erityisesti henkilökohtaisista kutsukirjeistä, joita lähetettiin jopa 2500:lle Pietarsaaren seudulta pois muuttaneelle. Kutsuun liitettiin pieni kysely, jotta kommentteja ja palautetta saataisiin niiltäkin, jotka eivät pääsisi paikan päälle.

Seuraavaksi Concordialla aiotaan ottaa hetki rennosti.

– Nyt vähän lomaillaan ja laitetaan tietenkin tapahtuma vielä pakettiin. Katsotaan, minkälainen jatkosuunnitelma tässä kehkeytyy. Ei tämä työ lopu tästä, sanoo Matinlassi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tanja Norrgård ja Jonas Hällund olivat paikalla edustamassa Mirkaa ja tapaamassa ihmisiä. Kuva: Viivi Helin

Rekrytointitapahtumaan oli saapunut muun muassa hiomatuotteiden valmistaja Mirka Oy, jolla on työvoiman suhteen tällä hetkellä rauhallinen tilanne.

– Tilannehan voi muuttua ihan koska tahansa. Tulevaisuudessa varmasti tarvitaan osaajia, Mirkan HR Specialist Tanja Norrgård muistuttaa.

Tehdastyön lisäksi Mirkalla voi työskennellä esimerkiksi IT- tai HR-osastoilla, kehitys- ja tutkimustyön parissa tai vaikka lounasravintolassa.

Norrgård kertoo, että yritys päätti tulla paikalle ensisijaisesti tapaamaan ihmisiä.

– Kun on paikallinen yritys, niin on hyvä olla näkyvillä, hän sanoo.

Lena Holmberg ja Ann-Mari Eklund Snellmanilta kertovat, että erityisesti tuotannon puolelle kaivataan työvoimaa. Kuva: Viivi Helin

Myös Snellmanin Lihajalostus Oy nauttii tällä hetkellä hyvästä työtilanteesta. Ann-Mari Eklund ja Lena Holmberg kertovat, että varsinkin kesätyöntekijöitä on riittänyt.

– Hehän lopettavat sitten, kun lähtevät kouluun, Eklund toteaa.

Erityisesti tuotantotyöhön tullaan kesän jälkeen kaipaamaan lisäkäsiä. Tuotannon lisäksi Snelmannilla voi työllistyä esimerkiksi huoltoon, laboratorioon tai hallintopuolelle, kuten palkanlaskentaan.

Tarve uusille työntekijöille ei ole kuitenkaan kriittinen. Tärkeintä on Eklundin ja Holmbergin mukaan pitää yllä toimitusvarmuutta.

Holmberg ajattelee, että elintarvikealalla työskenteleminen ja laadukkaan ruoan valmistaminen suomalaisille on kunniatehtävä. Eklund muistuttaa myös kotimaisen ruoan ja ruoantuotannon merkityksestä, ja Holmberg yhtyy mielipiteeseen.

– Sen huomasi korona-aikana, hän muistelee.

Juttua oikaistu 21.7. 8.40: henkilökohtaisia kutsukirjeitä lähetettiin 2500.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä