Kulttuuri

Trio Saludo jättää jäähyväiset yleisölleen 50 vuoden jälkeen

Trio Saludo tekee jäähyväsikiertueensa lokakuussa. Nykyjäsenet ovat vas. Peter Ingo, Håkan Streng ja Reigin Ingo. Alakuvassa Pentti Hildén. Kuva: Trio Saludo

Monikielinen musiikkikolmikko Trio Saludo päättää 50-vuotiaan uransa konserttikiertueeseen, joka ulottuu Pohjanmaalla Pietarsaareen asti.

Trio Saludon nykyiset jäsenet ovat Håkan Streng, Peter Ingo ja Reigin Ingo. Pietarsaaren Schaumansalissa he esiintyvät viimeisen kerran sunnuntaina 29. lokakuuta. Vierailevana artistina on kitarataiteilija Pentti Hildén.

Peter Ingon aloitteesta perustettiin jo 1960-luvulla ryhmä nimeltä Fyra på Spanska, joka nimensä mukaisesti keskittyi espanjankieliseen musiikkiin. Tästä muotoutui vuonna 1973 Trio Saludo, jonka perustajajäsenet olivat Håkan Streng, Peter Ingo ja Arto Rintamäki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Inspiraation lähteenä on aina ollut latinoamerikkalainen musiikki ja tunnelma. Ryhmän repertuaarissa on lauluja kymmenellä kielellä ja juonnotkin onnistuvat kahdeksalla kielellä.

Jäähyväis- ja 50-vuotisjuhlakiertueen konsertit pidetään 11 eri paikkakunnalla. Pohjanmaalla Trio Saludo esiintyy Pietarsaaren lisäksi Vöyrin Norrvallassa, Vaasan Ritzissä sekä Dagsmarkin seurantalolla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä