Paikallisuutiset

Torilla herkuteltiin Ukrainan tukemisen hengessä – Sää armahti kuin armahtikin Let’s Eat Together -tapahtumaa

Minna ja Joel Meriluoto, Elsa Meriluoto ja Heino Pitkäkangas hetkeä ennen kuin ruoka-annoksiin pääsi iskemään kiinni. Joel oli varustautunut tapahtumaan Ukraina-tumpuin.
Minna ja Joel Meriluoto, Elsa Meriluoto ja Heino Pitkäkangas hetkeä ennen kuin ruoka-annoksiin pääsi iskemään kiinni. Joel oli varustautunut tapahtumaan Ukraina-tumpuin. Kuva: Kristian Sundqvist

Sadekuuro tuli kuin tulikin lauantai-iltapäivänä Pietarsaaren keskustaan, mutta lopulta armolliseen aikaan. Suurin osa Let’s Eat Together -lauantailounastapahtuman asiakkaista nimittäin taisi saapua paikalle ensimmäisen tunnin aikana, jolloin sade malttoi pysyä poissa.

Pisin jono alkoi heti muotoutua borssikeittoa, pampushka-sämpylöitä ja muita ukrainalaisia herkkuja myyneelle kojulle. Ja kun kerran ei satanut, niin mikäpä jonottaessa ja syyspäivästä torilla nautiskellessa.

Ukrainalaisen pitopöydän antimille antautuneisiin kuuluivatMinna Meriluoto, pieniJoel Meriluoto sekäElsa Meriluoto jaHeino Pitkäkangas.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Helsingistä asti ollaan Joelin kanssa tultu, Minna Meriluoto kertoi.

Kolme sukupolvea kerralla pääsi siis maistelemaan borssia ja muita sinikeltaisen kojun lounaspaketin tarjoomuksia.

– Ukrainalainen ruoka ei ole ennalta erityisen tuttua, Minna Meriluoto pohti.

– Muistuttaa ehkä jonkin verran puolalaista ruokaa, Heino Pitkäkangas arveli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päätös lähteä tapahtumaan liittyi Minna Meriluodon mukaan nimenomaan Ukrainan tukemiseen, menihän Ukraina-kojun myynnin tuotto sodan uhrien hädän helpottamiseen.

– Ehdottomasti. Onhan se järkyttävää, mitä Euroopassa paraikaa tapahtuu.

Samaa henkeä tuntui olevan monilla muillakin torille lähteneillä ja myös pienet ukrainalaiskäsityöt tekivät hyvin kauppaansa.

– Kyllä tänne täytyi lähteä, tiivisti eräs seniori-ikäinen herrasmies, joka ei halunnut nimeään mainittavan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ukrainalaisen kulttuuritunnelman täydensivät laulu- ja tanssiesitykset.

Kun ammattioppilaitos Optiman ravintolalinjalaisten kojullekin riitti mukavasti syöjiä oli tapahtuma peräti onnistunut. Jopa siinä määrin onnistunut, että menestyksestä seurasi eräänlainen ongelma.

Istumapaikat tai ainakin tuolit nimittäin olivat välillä loppua kesken. Niinpä jotkut päätyivät nautiskelemaan tarjonnasta seisaaltaan tai esimerkiksi korkeassa polviasennossa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä