Pääkirjoitukset

Toimitellen: Ratkaisu hivuttautuu lähemmäs

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Jokohan rohkenisi toivoa, että ratkaisu maratonvääntöön Pietarsaaren kouluverkosta häämöttäisi horisontissa? Ainakin kaupunginhallituksen poliittisten ryhmien kesken vaikuttaa sovitulta, että päätösehdotus koetetaan sorvata ensi maanantain kaupunginhallituksen istunnossa, ja että ratkaisun tekee lopullisesti 12. kesäkuuta istuva kaupunginvaltuusto.

Tosin politiikassa jonkin asian ennalta varmana pitäminen voi kalahtaa omaan nilkkaan. Toivossa on kuitenkin hyvä elää. Vuosia jatkunut epävarmuus jäytää kaikkia osapuolia pahimmin. Päätös ja siitä alkava perinpohjainen suunnittelu avaavat näkymiä kirkkaampaan suuntaan.

Päätös ja suunnittelu kirkastavat näkymiä.

Vaihtoehtoja näyttäisi olevan jäljellä kaksi. Joko Etelänummea laajennetaan yhtenäiskouluksi - ilmeisesti myös tonttia Messukentälle laajentaen - tai suomenkielinen alakoulu rakennetaan Oxhamnin koululta peritylle tontille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo kauan on ollut selvää, että suomenkielisiä alakouluja jää kaupunkiin vain yksi. Nyt esillä olevat molemmat tontit ovat varsin keskeisiä, eikä niiden väliltä sijainnin puolesta löydy suuria eroja. Joidenkin koulumatka pitenee väistämättä, valittiin kuinka tahansa.

Koska Oxhamnin tontti on ainakin tuplasti Etelänummen vastaavaa suurempi, joku voisi sovitella vielä yhtenäiskouluakin sinne. Etelänummi tulee saamaan lähivuosina useamman miljoonan euron saneerauksen, joten rahaa palaa joka tapauksessa.

Onko sitten parempi rakentaa kokonaan uutta ja ajanmukaista vai korjata auttamatta tarkoitukseensa nähden vanhentunutta rakennuskantaa?

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä