Pääkirjoitukset

Toimitellen: PS uudessa kuosissa – sisällöt entistä ehompia

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Painettu Pietarsaaren Sanomat näyttää 24. tammikuuta 2024 alkaen hieman erilaiselta kuin mihin on totuttu.

Ulkoasu- ja rakenneuudistus on osa hanketta, jossa kaikki Hilla Groupin julkaisemat paikallis- ja kaupunkilehdet siirtyvät yksi kerrallaan käyttämään samoja tekstityyppejä ja yhtenäistä taittoasua. Tavoitteena tässä on ns. printtilehden valmistuksen tehostaminen ajan, vaivan ja miksei rahankin säästämiseksi.

Jokainen lehti, niin myös Pietarsaaren Sanomat, jatkaa omanlaisenaan ja -sisältöisenään keskittyen hyvin paikallisiin ja lukijalle läheisiin sisältöihin. Uudistus koskee vain muotoa, ei sitä mikä on muodon sisällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yksi selkeä muutos on viikon tv-ohjelmien tiivistäminen yhteen aukeamaan entisen seitsemän sivun sijasta. Tämä tietää keskimäärin hieman ohuempaa Pietarsaaren Sanomia, mutta säästyypä tuossa kallista paperiakin.

Televisioviikko alkaa tästedes PS:ssä perjantaista, joten se edellinenkin lehti kannattaa säästää vielä vähän pitempään.

Jotkut tutut asiat voivat sijaita hieman eri kohdassa lehteä tai eri näköisinä, mutta valistunut arvaus on, että lukijankin silmä tottuu tähän tuossa tuokiossa.

Tämän kirjoittaja muistaa vielä ajan, jolloin mikä tahansa muutos painetun sanomalehden ulkoasuun, otsikkotyyliin, osastojen sijoitteluun tai sarjakuvien ja urheilun keskinäiseen järjestykseen vaati kuukausien ellei vuosien pähkäilyn. Lukijoiden otaksuttiin suuttuvan pienistäkin muutoksista tuttuun ja turvalliseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myöhemmät vuodet ovat osoittaneet pelot turhiksi. Nopeasti laskien Pietarsaaren Sanomatkin on ehostanut ulkoista olemustaan vähintään puoli tusinaa kertaa parinkymmenen viime vuoden aikana.

Muoti muuttuu, automallit luovat nahkansa muutaman vuoden välein, eikä se ihmispolonkaan tukan ja kropan malli ihan samana pysy maailman tappiin saakka. Tämän kun muistaa, on helpompaa ottaa juuri nykyhetkestä irti paras mahdollinen.

Kommentteja, kysymyksiä ja muita havaintoja uudesta ulkoasusta voi antaa esimerkiksi tämän jutun digiversioon liittyen osoitteessa pietarsaarensanomat.fi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä