Pääkirjoitukset

Toimitellen: Kulttuuria korttelin leveydeltä

Pietarsaari on saamassa kuin varkain uuden kulttuurikokonaisuuden kaupungin ydinkeskustaan. Paikkakunnan tuorein näyttelyhalli kantaa nimeä Tempus.

Useimmat muistanevat sen ns. Nygårdin verstaana. Vuosikausia tästä entisestä korjaamosta on puuhattu Pietarsaaren museon kovasti kaipaamaa näyttelytilaa, joka sijaitsee muun museotoiminnan kannalta lähestulkoon samalla tontilla, vain muutaman askeleen päässä Malmin talosta.

Tempus saadaan nyt avattua yleisölle, ja ensimmäinen näyttely on pystytetty nykyajan vaatimuksia vastaavaan tilaan. Sen silmiinpistävä muunneltavuus ja monikäyttömahdollisuus ihastuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ahaa-elämys kasvaa, kun katselee Tempuksen pihamaata siltä puolen, jossa on harvemmin tullut käytyä. Jahka viimeistelytyöt piharakentamisineen saadaan kesän mittaan valmiiksi, kaupunki on saanut aivan uuden kulttuurikorttelin, johon kytkeytyy myös After Eightin pihapiiri.

Pietarsaari on pärjännyt monia muita kaupunkeja paremmin myös vanhan rakennuskannan säilyttämisessä ja uusien käyttötarkoitusten kehittelemisessä.

Uutta ei aina tarvitse rakentaa torvet soiden.

Yhä useammin kuulee satunnaisten matkailijoiden suusta kiitoksen sanoja ja hämmästelyä siitä, miltä Pietarsaaressa näyttää ja tuntuu. Itse me asukkaat tunnumme joskus vaipuvan jonkinlaiseen kotisokeuteen, emmekä osaa aina katsoa tarpeeksi lähelle.

Uutta ei aina tarvitse rakentaa torvet soiden ja miljoonia polttaen. Tempukseen kuuluu sijoitetun 600 000 euroa, josta neljäsosa on valtion avustusta. Hinta-hyötysuhde tuntuu olevan melko lailla kohdallaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä