Toimistokalusteiden avulla ergonominen työympäristö

Kuva:

MAINOS -

Työnteon mielekkyys ja tehokkuus paranevat, kun olosuhteet toimistolla ovat optimaaliset. Ergonomiset toimistokalusteet ovat tärkeässä roolissa, kun suunnitellaan työpaikan ergonomiaa. Hyvä ergonominen työympäristö tukee työntekijöiden kokonaisvaltaista terveyttä ja työhyvinvointia. Työergonomia on asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, suunnitella kokonaisuus huolella ja investoida kestäviin ratkaisuihin.

 

DPJ Workspace on Pohjoismaiden suurimpia toimistokalusteiden jälleenmyyjiä. Heillä on laaja valikoima tyylikkäitä ja kestäviä toimistokalusteita monilta laadukkailta tuotemerkeiltä. Heidän valikoimassaan on muun muassa säädettävät sähköpöydät ja ergonomiset työtuolit, toimiston akustiset ratkaisut sekä monipuoliset vaihtoehdot valaistukseen. Alla esittelemme tärkeimmät toimistokaluste -kategoriat sekä vinkit siihen, miten tilaan saadaan luotua mahdollisimman viihtyisä, mutta samalla ergonominen työympäristö, joka edesauttaa työntekijöitä terveellisemmän työelämän saavuttamisessa.

 

Ergonomiset työtuolit toimistoon

Pitkäkestoisessa istumatyössä on ensiarvoisen tärkeää kiinnittää huomiota toimiston työtuoleihin. Mutta millainen on hyvä työtuoli? Kun valitaan sopivia toimistotuoleja, on syytä ymmärtää että eri istujille sopivat mahdollisesti erilaiset työtuolit. Siinä missä moneen työpisteeseen sopii erinomaisestiergonominen toimistotuoli , toiset työtehtävät onnistuu paremmin esimerkiksitasapaino- tai satulatuolin  avulla. Toimistotuoli on istumatyöläisen käytössä usein monta tuntia päivässä, ja tämän johdosta tuoleihin ja niiden valintaan kannattaa investoida.

 

Säädettävät työpöydät

Toinen tärkeä elementti työergonomiassa on sopivan työpöydän valinta. Nykyaikaisetsäädettävät työpöydät mahdollistavat työskentelyasennon vaihtelun työpäivän aikana. Pitkäkestoista staattista työasentoa olisi hyvä välttää, joten korkeussäädettävä pöytä helpottaa muun muassa istuma- ja seisoma-asennon vaihtelun helposti työtehtävien lomassa.

Sähköpöydän ansiosta työntekijät saavat työskennellä juuri heille parhaiten sopivalla korkeudella. Säädettävä työpöytä sopii myös avotoimistoihin, jossa pöytiä käyttää useampi eri työntekijä. Mutta mikä on hyvä sähköpöytä? Säädettävää työpöytää hankkiessa kannattaa sijoittaa laatuun ja kestävyyteen, sekä huomioida korkeuden säätötekniikka, mitoitus, nostokyky ja materiaalien kestävyys.

 

Toimivat akustiikkaratkaisut toimistoon

Käytännölliset ja esteettisettilanjakajat  sekä muut ääntä eristävät elementit auttavat luomaan työympäristöstä miellyttävämmän. Modernit akustiikkapaneelit ja -moduulit  sopivat toimiston sisustukseen parantaen tilan akustiikkaa huomattavasti. Akustiikkaa voidaan parantaa paitsi perinteisten sermien avulla, myös monipuolisten akustiikkapaneeleiden avulla.

 

Erilaisilla seinäkkeillä ja tilanjakajilla toimiston melutasoa pystytään vaimentamaan niin, että työpaikalla säilyy työrauha. Hyvä äänieristys työpaikalla vähentää työnteon aiheuttamaa meluhaittaa. Usein tilanjakajat toimivat myös sisustuksellisina ratkaisuina, jakaen työtiloja ja tuoden tarvittaessa tiettyä yksityisyyden tuntua.

 

Monipuoliset neuvotteluhuoneen kalusteet

Neuvottelutilan suunnittelussa on syytä huomioida millaisessa käytössä tila on päivittäin. Jos kokoustila on yksinomaan kokous- ja koulutuskäytössä, on syytä panostaa siihen, että pöytätilaa ja istumapaikkoja on riittävästi. Kokoustilan tärkeimmät elementit ovat hyväneuvottelupöytä ja siihen yhteensopivatkokoustuolit .

 

Hyvässä neuvottelutilassa on huomioitu myös elektroniset ratkaisut kuten pistorasioiden sijainti ja näytöt, sekä visuaaliset elementit kuten kirjoitustaulut. Jos kokoushuone on monipuolisessa käytössä tai työpaikallanne on tarvetta erilaisiin konferenssi- ja messutapahtumien kalusteratkaisuihin,taitettavat tuolit ja-pöydät voivat olla tarvittava lisäratkaisu, sillä ne on helppo ja kätevä varastoida.

 

Panosta laatuun ja kestävyyteen

Toimistokalusteiden tulisi kestää aikaa ja käyttöä, joten sen takia on tärkeää panostaa laadukkaisiin ja pitkäikäisiin tuotteisiin. Toimistokalusteiden jälleenmyyjät, jotka tarjoavat kestäviä kalusteita, takaavat myös pitkän, usean vuoden takuun tuotteilleen. Laadukkaat toimistokalusteet saattavat olla kalliita, mutta kestävyytensä, laatunsa ja ajattoman muotoilunsa ansiosta ne ovat käytössä useita vuosia.