Paikallisuutiset

Tiukat kokoontumisrajoitukset jatkuvat Vaasan sairaanhoitopiirissä marraskuun loppuun – Pietarsaaren seudullakin korkeintaan 10 henkeä tilaisuuksissa

Pietarsaaressakaan eivät yli 10 hengen kokoontumiset ole sallittuja. Aluehallintovirasto jatkaa tiukempia kokoontumisrajoituksia Vaasan sairaanhoitopiirin alueella marraskuun loppuun.
Pietarsaaressakaan eivät yli 10 hengen kokoontumiset ole sallittuja. Aluehallintovirasto jatkaa tiukempia kokoontumisrajoituksia Vaasan sairaanhoitopiirin alueella marraskuun loppuun. Kuva: Pentti Höri

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella jatketaan marraskuussa kymmenen hengen kokoontumisrajoituksilla, pienin lievennyksin. Muiden sairaanhoitopiirien alueella nykyiset 50 hengen kokoontumisrajoitukset pysyvät myös voimassa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti päätöksestään perjantaina.

Määräykset ovat voimassa ajalla 1.11.–30.11.2020.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muun muassa Pietarsaaren seudun kunnat kuuluvat Vaasan sairaanhoitopiiriin.

Aluehallintoviraston marraskuun rajoituspäätös rajaa kokoontumiset tartuntatautilain nojalla Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi), Pirkanmaan (ml. Punkalaidun) ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien kuntien alueella niin, että sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on 50 henkilöä.

Mikäli tilaisuudessa pystytään noudattamaan annettuja ohjeita turvallisuudesta, voi tilaisuuteen osallistua useampiakin henkilöitä.

Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien osalta kokoontumisrajoitus on 10 henkilöä. Näiden kuntien alueella on kuitenkin mahdollista järjestää myös enimmillään 50 henkilön tilaisuuksia ja kokouksia, mikäli turvallisuus niissä voidaan taata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tartuntojen määrän hallitsematon kasvu on pysähtynyt, mutta tilanne vaatii vielä muita alueita varovaisempaa käyttäytymistä joukkokokoontumisissa.

Edellä todetun perusteella tämä määräys on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastontoimialueella, avi tiedottaa.

Kuntien tekemillä päätöksillä on paikallisen tilanteen vaatiessa mahdollista tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Mikäli tilanne alueella olennaisesti muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstään uudelleen.

Yleisötilaisuuksien ja kokoontumisten turvallisuus tulee varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla, aluehallintovirasto muistuttaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä