Paikallisuutiset

Teneriffalla hotellikaranteenissa oleva pietarsaarelaispariskunta kertoo saaneensa hyvin vähän tietoja tilanteesta: "Viime yönä kolmen aikoihin kaksi sairaanhoitajaa kävi mittaamassa kuumetta"

Pietarsaarelaiset Peter Furu ja Lena Smeds-Furu ovat olleet eristettyinä Teneriffalla koronaviruksen vuoksi tiistaista lähtien.

Lena Smeds-Furu ja Peter Furu ovat olleet eristyksissä Teneriffalla Adeje Palace -hotellissa tiistaista lähtien, kun hotellissa majoittuneella italialaisella turistilla havaittiin koronavirustartunta.
Lena Smeds-Furu ja Peter Furu ovat olleet eristyksissä Teneriffalla Adeje Palace -hotellissa tiistaista lähtien, kun hotellissa majoittuneella italialaisella turistilla havaittiin koronavirustartunta. Kuva: Lena Smeds-Furu

PietarsaarelaisetPeter Furu jaLena Smeds-Furu ovat edelleen eristettyinä Teneriffalla Adeje Palace -hotellissa. Keskiviikkoiltaan mennessä pariskunta ei ollut saanut juurikaan lisätietoja koronavirustilanteesta.

– Tietoja on saatu tosi huonosti. Olemme käytännössä median varassa eikä hotellin puolesta ole saatu juuri mitään lisätietoja. Viime yönä kolmen aikoihin kaksi sairaanhoitajaa kävi mittaamassa meiltä kuumetta ja sitä ilmeisesti nyt tarkkaillaan kaikkien osalta, puhelimella tavoitettu Lena Smeds-Furu kertoo.

Kuumetta on ohjeistettu mittaamaan vähintään kahdesti päivässä, aamulla ja illalla. Pariskunnan vointi on ollut toistaiseksi hyvä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vähäisestä tiedottamisesta kertoo esimerkiksi se, että Smeds-Furu kuuli Keskipohjanmaan puhelinhaastattelun yhteydessä, että hotellilta on löytynyt lisää virustartuntoja ja tällä hetkellä mediatietojen mukaanhotellissa on kaikkiaan neljä koronavirustapausta.

– Meille on korostettu, että kaikkien pitäisi pysytellä huoneissa. Saimme kuitenkin hengityssuojaimet sitä varten, jos on aivan välttämätöntä käydä respassa tai ulkona.

Eniten tilanteessa vielä aamupäivällä harmitti se, että huoneeseen on toimitettu ruoaksi pääasiassa kuivia sämpylöitä ja vettä.

– Ruoka on aika huonoa. Eilen saatiin jotain papusalaattia ja leipää, ja kyllä tässä menee muutamia päiviä näinkin, mutta eniten huolestuttaa lapsiperheet ja vanhukset. Kunnon ruoka tekisi hyvää, Smeds-Furu totesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Iltapäivällä hotellin ravintola avattiin ja asukkaat pääsivät syömään kunnolla. Ravintola avattiin toistamiseen illalla.

Tilanteeseen nähden Smeds-Furu kuulostaa puhelimessa varsin nauravaiselta ja hyväntuuliselta.

– No fiilis on ihan ok, eihän tässä voi muuta kuin nauraa. Tietenkin on tylsää, mutta onneksi on Netflix, jotta voi katsoa filmejä. Meillä on huoneessa onneksemme myös parveke.

– Ruuan myötä tilanne meni parempaan suuntaan ja ulkona on saanut jälleen liikkua päivän aikana. Tilanne on ollut minusta aika rauhallinen eikä kukaan ole vaikuttanut kovin huolestuneelta, vaikka heitäkin varmasti on, Smeds-Furu kertoi keskiviikkoiltana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaarelaisten Peter Furun ja Lena Smeds-Furun oli määrä palata takaisin Suomeen lauantai-iltana, ja töihin heidän on ollut määrä palata maanantaina.

– Vielä emme tiedä, miten kauan joudumme olemaan täällä, mutta olen ilmoittanut työpaikalle, että tilanne on nyt tämä.

Tiedotuslinja on jatkunut heikkona keskiviikkoiltaan mennessä:

– Yhtään enempää ei ole edelleenkään tiedotettu. Netistä luin, että noin sata henkilöä olisi päässyt pois hotellista. Ilmeisesti paikallisia, hotellin henkilökuntaa, joka voi jatkaa karanteenissa oloa kotonaan.

Furut saapuivat Teneriffalle viime torstaina. Lomamatkan ensimmäinen koettelemus oli raju hiekkamyrsky, jonka takia heidän piti pysyä sisätiloissa.

Lena Smeds-Furu ja Peter Furuovat olleet eristyksissä Teneriffalla Adeje Palace -hotellissa tiistaista lähtien, kun hotellissa majoittuneella italialaisella turistilla havaittiin koronavirustartunta.

Tänään keskiviikkona muun muassa Lännen Media on kertonut, että hotellilla on todettu yhteensä koronavirustartuntoja ja espanjalaisen El Pais -lehden mukaan kaikki tartunnan saaneet ovat italialaisia.

Pietarsaarelaispariskunnan lisäksi hotellissa on eristyksissä muitakin suomalaisia, ja heitä on hotellissa yhteensä 20. Hotellissa on vieraita yhteensä noin 700. Hotellissa majoittuu suomalaismatkaajia Aurinkomatkojen ja TUI:n kautta, mutta pietarsaarelaiset Furut varasivat matkan omatoimisesti eivätkä matkatoimiston kautta.

Tiistaina STT:n haastatteleman Aurinkomatkojen viestintävastaava Mari Kanervan mukaan eristyksissä olevien suomalaisten matkailijoiden karanteeni kestää kaksi viikkoa.

Tältä Adeje Palace -hotellissa näyttää tällä hetkellä julkisten Instagram-päivitysten perusteella:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

#h10costaadejepalace #coronavírus #covid19 #holidaysruined so.... I guess my holidays going to be at least two weeks longer.... such good news :))) I can't believe this realy happening with me..... "How was your holidays ???? I was locked into room for two weeks" :(

Henkilön KellyKelly2002 (@kellykelly2002) jakama julkaisu Helmi 25, 2020 kello 8.30 PST

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

#h10costaadejepalace #coronavírus #ruinedholidays #covid19 nooooo.....we all are locked in..... prisoners..... my holidays ruined because of panic about coronavirus :(

Henkilön KellyKelly2002 (@kellykelly2002) jakama julkaisu Helmi 25, 2020 kello 8.02 PST

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Treneryfa.. Hotel poddany kwarantannie.. Co sądzicie 🤔 . . . #costaadeje #h10costaadejepalace #teneryfa #coranavirus #wakacje #covid-19 #koronawirus #canariasislands #wyspykanaryjskie #spain #Hiszpania #epidemia #podroze #kwarantanna

Henkilön wakacje - podróże (@na_wysokich_szpilach) jakama julkaisu Helmi 25, 2020 kello 11.18 PST

//uutista päivitetty 26.2. klo 21.04 pietarsaarelaispariskunnan tuoreimmilla kuulumisilla//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä